Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bejelentette új albumát a HIGH FIGHTER - itt a friss single, a 'Dead Gift'!

2019-06-20
A hamburgi "sludge metal / stoner / power doom" banda második nagylemeze a nyár folyamán jelenik meg, az Argonauta Records jóvoltából.

A High Fighter év elején fejezte be a dalszerzői munkálatokat, és vonult be a berlini Hidden Planet Stúdióba, hogy felvegye soron következő nagylemezét, amit új kiadójuk, az olasz Argonauta Records fog piacra dobni, 'Champain' címmel, 2019. július 26-án.

Az "úton töltött idő" nagy hatással volt a High Fighter zenekarra; lévén az új album jóval keményebb, erősebb hangzású és lényegretörőbb az első lemeznél. A High Fighter 2019-es felállását szimplán "DÜHÖS"-ként jellemezhetjük! Ez már nem az a banda, amit 2014-ben megismerhettek a rajongók a 'Scars & Crosses' megjelenésekor. A 'Champain' album "nem a gyenge idegzetűeknek szól; garantáltan tartogat meglepetéseket ez a lemez még a legelvetemültebb rajongók számára is".

"Végre bemutathatjuk második albumunk, a 'Champain' borítóját és egyéb részleteit. Ez a lemez egy anti-hős történetét meséli el. Bandánk egyébként sosem szólt még ilyen precízen, összpontosítottan és brutálisan!" - nyilatkozta Mona Miluski énekesnő. "A 'Champain' hangmérnöki, produceri munkáit, keverését jóbarátunk, Jan Oberg látta el, a berlini Hidden Planet Stúdióban, az epikus-klasszikus lemezborítót pedig a tehetséges Johnny Doe tervezte. Ez az anyag még véletlenül sem a 'Scars & Crosses' második része; lévén igyekeztünk újabb szintekre emelni zenénk hangzását, egyúttal bemutatni a 'High Fighter' súlyosabb oldalát".

A tracklista:
01. Before I Disappear
02. Shine Equal Dark
03. Interlight
04. Dead Gift
05. Another Cure
06. Kozel
07. I Will Not
08. Interdark
09. When We Suffer (feat. Anton Lisovoj / Downfall Of Gaia)
10. A Shrine
11. Champain

A 'Champain' megjelenik CD-n, bakeliten és digitális változatban. Ízelítőképpen alább hallgassuk meg az első két single-dalt, a 'Before I Disappear'-t és a 'Dead Gift'-et:

A banda 2017-ben fellépett a világhírű német Wacken Open Air fesztiválon. Nemrégiben nyilvánossá vált a koncert teljes, professzionális felvétele:

A High Fighter 2014 végén megjelent, 'The Goat Ritual' című demó-EP-jével futott be, és az azt követő egy évben bejárták egész Európát; olyan neves előadók kyséretében, mint az Ahab, a Mammoth Storm, a The Midnight Ghost Train, a Corrosion of Conformity és a Greenleaf. 2015-ben több fesztiválon is színpadra álltak - ilyen például a portugál Sonic Blast, a lengyel Red Smoke, a hamburgi Metaldayz; sőt egy exkluzív sajtós rendezvény erejéig megjelentek a Wacken Open Air-en is.

A High Fighter 2016 elejére fejezte be debütáló nagylemeze munkálatait. A 'Scars & Crosses' címet viselő anyag tavaly júniusban jelent meg, a Svart Records jóvoltából, CD-n, digipakban, digitálisan és LP formájában.

A 'Scars & Crosses' felvételei a mannheimi RAMA Stúdióban (Ahab, The Hirsch Effekt, Fjørt, stb.) zajlottak, Jens Siefert producer közreműködésében. A keverést és a maszterizálást Toshi Kasai (Melvins, Big Business) végezte, Los Angelesben. A borítót ezúttal is Dominic Sohor brit művész tervezte és valósította meg (ő felelt a 2014-es 'The Goat Ritual' illusztrációjáért is). Íme a mű és a dallista:

01. A Silver Heart
02. Darkest Days
03. The Gatekeeper
04. Blinders
05. Portrait Mind
06. Gods
07. Down To The Sky
08. Scars & Crosses

Alább elérhető az album két hivatalos előzetese, valamint az első dal- és klip-premier, a 'Blinders', amit a banda basszusgitárosa, Constantin Wüst szerkesztett és rendezett. Szintén lentebb érhető el a teljes album-stream.

A bandáról a Facebookon lehet bővebb infókat találni.


Bejelentette új albumát a HIGH FIGHTER - itt a friss single, a 'Dead Gift'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.