Normál verzió
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Márciusra várható Damon Johnson új szólólemeze, a 'Memoirs of an Uprising' - itt az új videoklip!

2019-02-10
Az egykori Brother Cane, Alice Cooper, Black Star Riders gitáros Damon Johnson 'Memoirs of an Uprising' címmel jelenteti meg új szólólemezét, március 8-án.

Johnson számára meglehetősen izgalmas és aktív esztendő volt a 2018-as év: a gitáros nagyszabású turnékat bonyolított le a Black Star Riders színeiben, többnyire a legendás Judas Priest és az ikonikus Thin Lizzy előzenekaraként. Mindeközben arra is jutott ideje, hogy új szóló-dalokat komponáljon és a családjára is kellő időt fordítson. 2019-ben Johnson egy újabb önálló albummal áll elő; egy olyan dal-kollekcióval, ami személyes vízióit, jövőbeni terveit reprezentálja.

"A Priest-turné után néhány dolog elkezdett elkezdett frusztrálni engem: többek közt az öregedés... vajon hol fog tartani a karrierem 10 év múlva? Mennyi időt kell majd a feleségemtől és két kisgyerekemtől távol tölteni (többnyire külföldi országokban)? Továbbá ott volt egy félig kész szólólemez, ami tele van őszinte, személyes hangvételű nótákkal... Márpedig az, hogy megalkuszom, és felhagyok ezekkel a dolgokkal, nem az én műfajom... ezért erőt vettem magamon!" - nyilatkozta Johnston a Black Star Riders-szel való szakításáról, amit követően rögtön meg is alkotta újabb önálló lemezét.

A 'Memoirs of an Uprising' című szólólemez egy változatos és erőteljes dalokból álló kollekció; Johnson karrierjének új fejezete. Az új albumon a gitáros régi dalszerző barátjával, Jim “Johnny Blade” Troglen-nel állt össze.

"Az első két dal, amit megalkottunk, a 'Shivering Shivering' és a 'Dallas Coulda Been A Beatdown' volt, és már akkor tudtam, hogy valami igazán különleges van készülőben" - mondta Johnson. Ezen nótákon kívül olyan lüktető, magas fokú intenzitással és rézelmekkel teli számok kaptak továbbá helyet a 'Memoirs of an Uprising' lemezen, mint például a 'Making Peace With This Wicked Beast', a 'We Got A System' és a 'The World Keeps Spinning Round'.

"Nem tagadom, ezek a számok első hallgatásra könnyen befogadhatók, de összességében mégis egy komplett történetet képeznek. Ha úgy tetszik, ez egy koncept-album...".

Az első single, a 'Shivering Shivering' lentebb elérhető hivatalos videó formájában. Az albumot itt lehet előrendelni különféle formátumban.

Johnson előző kiadványa egy 'Birmingham Tonight' című koncertlemez volt. A 'Birmingham Tonight' digitális formában jelent meg, 2017. szeptember 22-én, a Double Dragon Records jóvoltából; később pedig CD-n is.

A 'Birmingham Tonight' 16 dalt tartalmaz, melyek mindegiykét Damon Johnson 2016. március 25.-i, birminghami (Alabama, USA) fellépése során rögzítették. 

"Igazán különleges éjszaka volt ez a tavalyi, a birminghami WorkPlay klubban" - nyilatkozta korábban Damon. "Nem is lehetnénk büszkébb a bandámra, mivel remek munkát végeztek szülővárosomban... Az a tény, hogy megörökítettük ezt az emlékezetes bulit, kétségkívül zenei karrierem egyik legfontosabb állomása".

A 'Birmingham Tonight' egy lendületes hard rock-nótákból álló kollekció, ami felöleli Damon teljes karrierjét.
"Az egyik barátom konkrétan az én zenei antológiámként jellemezte ezt az albumot, mivel kiválóan felfedezhető rajta minden út, amire a karrierem során ráléptem, kezdve a Brother Cane-nótákkal, melyek igencsak hitelesen szóltak élőben. Nem mellesleg az egész lemez nagyszerű hangzással rendelkezik!".

A tracklista:
01. Horses & Needles
02. The Killer Instinct
03. Dead
04. Dayton, Ohio
05. Hard Act To Follow
06. I Lie In The Bed I Make
07. Slave To The Sytem
08. Amphetamine
09. 20/20 Faith
10. Pontiac
11. Machete
12. And Fools Shine On
13. Nobody Usin'
14. Woman
15. The Boys Are Back In Town
16. Got No Shame

A 'Birmingham Tonight' filmezéséért Tony Wachter felelt; a hanganyag keverését Nathan Yarborough, maszterizálását pedig Kelly Gray látta el. A producer maga Damon Johnson volt. A szóban forgó koncerten az alábbi zenészek álltak színpadra:

Damon Johnson - ének, gitár
Tony Higbee - gitár, vokál
Tony Nagy - basszusgitár, vokál
Jarred Pope - dobok


Márciusra várható Damon Johnson új szólólemeze, a 'Memoirs of an Uprising' - itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.