Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

AIRRACE - itt az új klip, a 'Summer Rain'!

2018-04-11
Nagy-Britannia egyik premier AOR bandája, az Airrace meghosszabbította lemezszerződését az olasz Frontiers kiadóval. A banda 2018 augusztusára új albumot ígér.

Az Airrace alapítója / gitárosa, Laurie Mansworth így szólt: “Nagyon boldogok vagyunk, hogy az Airrace a továbbiakban is a Frontiers hatáskörébe tartozhat. Egyúttal bemutatnánk új single-dalunkat is, ami tipikus Airrace-hangzással operál, de egy kicsit keményebben szól, mint korábban bármelyik nótánk. Alig várjuk már, hogy hallhassátok a teljes új albumot!”.

Mint most kiderült, az Airrace új nagylemeze 'Untold Stories' címmel jelenik meg, 2018. augusztus 10-én. Mansworth elmondta: Nagyon jól éreztük magunkat az album munkálatai közben. Nem egy tipikus Airrace-anyagról van szó; mivel ezúttal rengeteg '70-es évek-hatású elemet vittünk a zenénkbe. Szélesebb lett tehát a dalszerzői spektrum: néhol ELO- és Led Zep-hatások is megfigyelhetők... Nem véletlen, hiszen miközben írtam ezeket a nótákat megihlettek gyerekkorom klasszikusai”.

A tracklista:
01. Running out of Time
02. Innocent
03. Eyes Like Ice
04. Different but the Same
05. New Skin
06. Lost
07. Love is Love
08. Men from the Boys
09. Summer Rain
10. Come with Us
11. Here It Comes

Az Airrace a tavalyi év végén az újjáalakult Lionheart előzenekaraként turnézott. 2018 szeptemberében folytatódik a brit turné, aminek dátumai és állomásai itt találhatók meg.

Íme az Airrace új albumának első single-dala, az 'Eyes Like Ice', valamint az újonnan megjelent 'Summer Rain', amit Mansworth így kommentált: "Ez a dal a nyárról szól. Egyfajta lelkileg felemelő, pozitív energiát dugárzó nótát szerettem volna írni, mivel jelenleg elsősorban bánat és rosszkedv uralkodik a világban. Ez a szám remélhetőleg segít mindenkinek abban, hogy az élet napos oldalát lássa".

Hard rock-körökben az Airrace-t tartják számon Jason Bonham dobos bemutatkozó zenekaraként; habár a banda alapítása az egykori More gitáros Laurie Mansworth nevéhez fűződik. Nagysikerű 1984-es debüt-albumuk ('Shaft of Light') megjelenését követően a csapat olyan rock-titánok előtt állhatott színpadra, mint a Queen, az AC/DC és a Meat Loaf; habár '85 nyarán - különböző belső viszályok okán fel is oszlottak. Végül első lemezük 25. évfordulója alkalmából egyesültek újjá, egy totálisan megújult felállással, és adták ki második nagylemezüket a 'Back to the Start'-ot (2011-ben, a Frontiers jóvoltából).

Az Airrace jelenlegi felállása így néz ki:

Adam Payne - ének
Laurie Mansworth - gitár
Rocky Newton - basszusgitár
Dhani Mansworth - dobok
Linda Kelsey Foster - billentyűk


AIRRACE - itt az új klip, a 'Summer Rain'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.