Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

3 új felvétel szerepel a BLACKMORE’S NIGHT idei karácsonyi albumán

2017-09-21
Ritchie Blackmore és felesége, Candice Night az idei évben ünnepli nagysikerű, reneszánsz stílusú rockbandája, a Blackmore's Night fennállásának 20. évfordulóját.

A Blackmore's Night most bejelentett egy úajbb speciális kiadványt, amit 'Winter Carols' címmel ajándékoznak a rajongóknak, barátoknak, családtagoknak. A 'Winter Carols' a legjobb ünnepi dalokat tartalmazza; méghozzá abban a formában, ahogy azt eredetileg évszázadokkal ezelőtt előadták. A Blackmore's Night már szeptember 22-én kiadja digitálisan a karácsonyi lemezt (október 13-án CD-n is), melyen az évek során felvett ünnepi nóták mellett három vadonatúj felvétel is helyet kapott ('Deck The Halls', 'God Rest Ye Merry Gentlemen', 'Oh Christmas Tree'). Természetesen minden egyes dalt maga Ritchie Blackmore hangszerelt, a Blackmore’s Night jellegzetes, eklektikus reneszánsz stílusában, megfejelve Candice Night álomszerű énekhangjával.

Az ünnepi időszak számunkra az örömöt, a szeretetet, a békét és az együttlétet testesíti meg” - nyilatkozta Candice. “A december varázsa egyre közelebb kerül; mi pedig most is - mint minden évben - igyekszünk a zenénkkel kifejezni ezeket az érzelmeket. Amit ezen a lemezen hallhattok, az nem más, mint a szeretet, az összetartozás és a barátság zenéje, amit néhány csodálatos karácsonyi énekké tolmácsoltunk. Mindenkit meghívunk - érezzétek ti is a ünnep melegét”.

A ‘carol’ szó eredetileg ‘táncot’ jelent; én pedig alapvetően rettentően vonzódom ezekhez a karácsonyi dallamokhoz” - tette hozzá Ritchie. “Gyerekként ilyenkor házról házra jártunk, és némi pénzért cserébe elénekeltük ezeket a dalokat mindenhol. Már akkor azt éreztem, hogy felnőttként ugyanezt kell csinálnom, és még több pénzt kell keresnem vele!”.

A tracklista:
01. Deck The Halls
02. God Rest Ye Merry Gentlemen
03. Oh Christmas Tree
04. Hark! The Herald Angels Sing / Come All Ye Faithful
05. I Saw Three Ships
06. Winter (Basse Dance)
07. Ding Dong Merrily On High
08. Ma-O-Tzur
09. Good King Wencesla
10. Lord Of The Dance / Simple Gifts
11. We Three Kings
12. Wish You Were Here
13. Emmanuel
14. Christmas Eve
15. We Wish You A Merry Christmas

A hathúros gitárok mestere, Ritchie Blackmore és az elbűvölő énekesnő / multi-instrumentalista, Candice Night ősszel ezen felül kiad egy 'To The Moon And Back: 20 Years And Beyond…' című, két-lemezes válogatás-albumot, megünnepelvén a Blackmore's Night máodik évtized-fordulóját.

A 'To The Moon And Back' című kiadványra nem mellesleg három vadonatúj szerzemény is felkerült: az egyik a 'Ghost Of John', amiben először énekel a pár 6 éves kislánya, Autumn Blackmore; a másik Blackmore újonnan rögzített, 'Land Of Hope and Glory' című dala (ami eredetileg egy brit patrióta himnusz az 1902-es évből), a harmadik pedig a híres Rainbow-klasszikus, az 'I Surrender' Blackmore's Night-féle feldolgozása (ez utóbbi kettőt nemrégiben egyébként Blackmore a Rainbow színeiben is újrarögzítette - erről bővebben itt írtunk).

A speciális kiadványon ezek mellett a Blackmore's Night egyes közönség-kedvenceinek ('Moonlight Shadow', 'Somewhere Over The Sea', 'Coming Home', 'Writing On The Wall') újrarögzített változatai, valamint olyan régi klasszikus eredeti verziói is helyet kaptak, mint a 'Shadow Of The Moon', a 'Ghost Of A Rose', és az 'Under A Violet Moon'. A válogatás-albumot a 'Home Again' című szám lendületes koncert-változata teszi teljessé; nem is beszélve a multimédiás fotó-galériákról, színfalak mögötti felvételekről és soundcheck-videókról!

Reméljük, élvezni fogjátok ezt a különleges zenei kalandot, amelynek során felelevenítünk minden emléket, kezdve első albumunkkal, a 'Shadow Of The Moon'-nal... egészen a régi klasszikusok 2017-es, újrarögzített változatáig, bezárólag egy vadonatúj, meglepetés nótával. 20 évnyi zene emlékei élednek újjá; és még ennél is több, amire számíthattok!” - nyilatkozta lelkesen Blackmore és Night.

Íme az ősz folyamán megjelenő best-of kiadvány borítója és dallistája:

CD I
01. Shadow Of The Moon
02. Spirit Of The Sea
03. Renaissance Faire
04. Play Minstrel Play
05. Under A Violet Moon
06. Spanish Nights
07. Fires At Midnight
08. Ghost Of A Rose
09. Cartouche
10. Village Lanterne
11. The Circle
12. 25 Years
13. Dandelion Wine
14. Home Again (live)

CD II
01. I Surrender (bónusz track)
02. Moonlight Shadow (2017-es verzió)
03. Somewhere Over The Sea (2017-es verzió)
04. Writing On The Wall (2017-es verzió)
05. Coming Home (2017-es verzió)
06. Ghost Of John (bónusz track)
07. Minstrel Hall
08. Possum Goes To Prague
09. Durch den Wald zum Bach Haus
10. Nur eine Minute
11. Village Dance
12. Land Of Hope And Glory (2017-es single-verzió)
+ Bónusz Videó-szekció

A kiadvány első ízelítője a 'Ghost Of John' című szám, amiben vendégként nem más, mint Autumn Blackmore (Blackmore és Night 6 éves kislánya) hangját hallhatjuk.


3 új felvétel szerepel a BLACKMORE’S NIGHT idei karácsonyi albumán
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.