Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új videoklip a WINDS OF PLAGUE visszatérő albumáról: 'Nameless Walker'

2017-12-13
A dél-kaliforniai metalbanda négy év után jelentkezett új nagylemezzel.

A 'Blood of my Enemy' október 27-én jelent meg, az Entertainment One Music (eOne) és a Good Fight Music kiadók jóvoltából. Az új lemez a banda nagysikerű, 2013-as 'Resistance' albumának a folytatása.

Johnny Plague énekes korábban elmondta: "Több mint egy évvel ezelőtt kezdtem el eljárogatni egy kis észak-hollywoodi apartmanba, hogy a szabadidőmben zenét szerezzek a WOP-nek. Ebben pedig Noah Sebastian volt segítéségemre, a Bad Omens-ből. Fura volt ez a helyzet, ugyanis a korábbi WOP albumok esetében egy nagyobb stúdióban vagy próbateremben dolgoztunk, sokan együtt. Most pedig itt ülök egyedül, a hálószoba padlóján, és a hatos számú lemezen dolgozom, egymagam... Annak ellenére, hogy máshogy zajlott a dalszerzés a korábbiakhoz képest, rettentően kreatív volt számomra ez a környezet. Nem volt ugyanis megkötve a kezem, és időbeosztással sem kellett bajlódni. Csak egy-két barátom társaságában zenélgettünk, szórakoztunk, alkottunk... ilyesmit pedig már nagyon régóta nem éltem át. Néha ahhoz, hogy előrelépj, egy pár lépést hátrafelé is meg kell tenned. Magabiztosan jelenthetem tehát, hogy sosem voltam még olyan elégedett egyetlen WOP albummal sem, mint ezzel az újjal. Érzésem szerint Noah Sebastian és Joakim Karlsson producerek rengeteget segítettek továbbá abban, hogy újabb szintre léptessük a szimfónikus deathcore műfajt, köszönhetően az epikus nagyzenekari témáknak, a kórusoknak, valamint a mérhetetlen brutalitásnak, és persze a nagyszerű dallamoknak".

A lemez borítóját a híres svéd művész, Pär Olofsson készítette. Ennek kapcsán Johnny hozzátette: "A 'Blood of my Enemy' imázsa az ikonikus szamuráj-filmek hangulatát eleveníti fel. Ez pedig magából a címadó dalból adódott; konkrétan az "I will give my life on the battlefield, drowning in the blood of my enemy" sorból, ami lefordítva, tömören annyit tesz, hogy "Ha kell, a végsőkig harcolok". Pär Olofsson briliánsan megtervezte és leképezte egy epikus háború utó-zengését, ahol a legnagyobb káosz és pusztulás mögött rejlik némi remény az életre".

Az új lemezt itt lehet megrendelni fizikális, itt pedig digitális változatokban.

A tracklista:
01. A New Day
02. Nameless Walker
03. Kings Of Carnage
04. Soul Eater
05. From Failure, Comes Clarity
06. Blood Of My Enemy
07. Snakeskin
08. Never Alone
09. 5150
10. Either Way You Lose
11. A Walk Among The Dead
12. Dark Waters

Elsőként a 'Never Alone' című single jelent meg (a dal előrendelés esetén ingyenesen azonnal letölthető). A kisfilmet Orie McGinness rendezte.

"A 'Never Alone' valójában az első új dalok egyike volt - ez állította fel tehát a sztenderdet a többi nóta számára"- mondta Johnny. "Nem ez a lemez legkeményebb száma, és nem is ez a legdallamosabb, de úgy éreztem, hogy ennek kell lennie az első ízelítőnek, mivel itt érezhető a leginkább a teljes album reprezentációja; mindaz a sötét, szimfónikus téma és széles skálájú vokál-stílus, ami alapjában véve meghatározza az egész anyagot".

Később napvilágot látott a 'Kings Of Carnage' című szám videója, valamint a 'From Failure, Comes Clarity' audiója is; december közepén pedig bemutatták a 'Nameless Walker' videoklipjét. Íme a premierek:

A Winds Of Plague részt vesz a Suicide Silence ünnepi, The Cleansing turnéján (amiről bővebben itt írtunk), mint előzenekar. Az észak-amerikai körút november 7-én indult, és december 17-én ér véget.

2013 októberében, a Century Media kiadó jóvoltából került a boltok polcaira a Winds Of Plague legutóbbi stúdiólemeze, a 'Resistance'. Az album - ami a megjelenés első hetében több mint 2,800 példányban kelt el az USA-ban (Billboard 165. hely) - producere az a Will Putney volt, aki korábban a Suicide Silence-szel és a Shadows Fall-lal dolgozott együtt.


Új videoklip a WINDS OF PLAGUE visszatérő albumáról: 'Nameless Walker'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.