Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SINISTRO - itt az új klip, a 'Vento Sul'!

2018-06-12
A Patrícia Andrade énekesnő vezette portugál sludge / doom / poszt-metal banda harmadik nagylemeze 'Sangue Cássia' címmel jelent meg, 2018. január 5-én, a Season Of Mist jóvoltából.

A 2016-os 'Semente' album folytatása az alább látható, Pedro Carmo által tervezett borítóval látott napvilágot:

A tracklista:
01. Cosmos Controle
02. Lótus
03. Pétalas
04. Vento Sul
05. Abismo
06. Nuvem
07. Gardénia
08. Cravo Carne
09. Ferida (LP bónusz track)
10. Nothing Sacred (Paradise Lost feldolgozás) (LP bónusz track)

Miután a 'Semente' albumra 2016-ban felfigyelt a metal-világ a Sinistro zenekarra, a banda most igyekezett újabb szintre léptetni egyedi hangzását. A Patrícia Andrade különleges énekhangjával fémjelzett 'Sangue Cássia' lemezzel elérte a célját a csapat: az új dalokban erősen érezhető mindaz a magabiztosság és sokéves tapasztalat, amire a tagok külön-külön és kollektíve szert tettek karrierjük során. A Sinistro ezúttal tehát még tovább szélesíti zenei horizontját, közben azonban mindvégig hű marad muzsikájának jellegezetes elemeihez, melyek végtelenül különlegessé tették a 'Semente' albumot is. A Sinistro ismét tökéletes érzékkel ötvözi az erotikus energiákat és a buja pillanatokat a keserűség és a megbánás szólamaival. A 'Sangue Cássia' minden dalának saját története és kozmosza van - ezek pedig garantáltan magába szippantják a nagyérdemű hallgatót.

Lentebb megtekinthető a 'Pétalas' című szám hivatalos videoklipje, amit Inês Achando rendezett, és amit a banda így kommentált: "Egy bensőséges utazás ez, melynek során állandósul az egzisztencializmus, a menekülés és az ellentmondás. Egy fejesugrás az újjászületés és a megtisztulás romjai közé".

Később megjelent a 'Nothing Sacred' című Paradise Lost feldolgozás is (aminek eredeti verziója az 1999-es 'Host' albumon szerepel) - lentebb ez is meghallgatható.

November elején bemutatták a 'Lótus' című szám hivatalos klipjét is (melyet szintén Achando rendezett), amihez a következőket fűzte a banda: "Egy magányos ember bámul az ürességbe, és előtörnek belőle az emlékek, valamint a félelem, miközben valami isteni jelre vár, önmaga megmentése érdekében. Hasonlóan ehhez az emberhez, számunkra a koncertezés jelenti a megváltás, az ördögűzést. A színpad az a hely, ahol a legtöbb érzelem ér minket, a lehető legerősebb módon. Ez az a hely, ahol félelmektől és rossz emlékektől mentesen táncolhatunk, engedhetjük el magunkat. Végül tehát te leszel önmagad megváltója".

A Sinistro 2017 őszén maga a Paradise Lost (és a Pallbearer) előzenekaraként turnézott. A körút október 15-én a budapesti Dürer Kertbe is elért. Az idei évet a banda egy spanyol / portugál fesztivál-turnéval zárja.

Nemrég megjelent az 'Abismo' hivatalos videoklipje, 2018 júniusában pedig bemutatták a 'Vento Sul' videóját is:


SINISTRO - itt az új klip, a 'Vento Sul'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.