Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE OUTFIT - 'Sitting Home Alone' címmel mutattak be "karantén-videót" a Chicago-i rockerek

2020-04-12
Újra forronganak Chicago utcái! Egy veterán zenész testvérpár, Mark és Matt Nawara, plusz Mike Gorman és egy Phoenix-beli muzsikus, Andy Mitchell alapította meg a The Outfit együttest...

A The Outfit zenekar a koronavírus-járvány közepette bemutatott egy saját készítésű "karantén-videót", ami a 'Sitting Home Alone' című számhoz készült.

"Tudjuk, hogy manapság mindenki nehéz napokat él meg. Mi magunk is... Nekünk is otthon kell maradnunk... De ezt kihasználván forgattuk egy új videoklipet egymástól külön. Itt a 'Sitting Here Alone' című számunk (milyen remekül passzoló dalcím!), amivel remélhetőleg egy kis időre elszórakoztatunk titeket. Legyetek erősek és maradjatok otthon!" - közölte a The Outfit.

A banda két évvel ezelőtt, 2018 februárjában adta ki debütáló albumát, de ezt követően rögtön neki is látott a második nagylemez megírásának. Új albumukat a Chicago-beli Sonic Palace Stúdióban rögzítették, egy veterán producer, Matt Mercado közreműködésében (egyedül a vokál-témákat rögzítették máshol, az Arizona-beli Mind’s Eye Stúdióban). Az új hanganyag keverését és maszterizálását a Grammy-jelölt, többszörös díjnyertes producer-mixer, Ulrich Wild (Pantera, Static-x, White Zombie, Deftones, Breaking Benjamin) végezte el Los Angelesben.

Mark Nawara elmondta: "Az új dalok némelyikét már leteszteltük az utóbbi turnék során, és azt kell hogy mondjam, fantasztikus volt a közönség reakciója! Szóval nagyon izgatottak vagyunk az új album kapcsán. Alig várjuk már, hogy a világra szabadíthassuk ezt az anyagot!".

Az új albumot 'Viking' címmel látta el a banda. A lemez felvételei 2020 februárjára értek véget, és két single-dal előzetesképpen meg is jelent a közelgő stúdió-anyagról.

Az új, 'Viking' című stúdióalbum - ami 2020. március 27-én jelent meg a Pavement Entertainment kiadó jóvoltából - címadó single-dala, a 'Viking' már 2019 októberében megjelent, és fel is került a Billboard Mainstream Rock Indicator Chart toplistára (jelenleg a 45. helyen áll). Az első két hétben a 'Viking' hivatalos videoklipjét több mint 300 ezren tekintették meg a YouTube-on, és többezer amerikai rajongó hallhatta már élőben is a nótát (például a Rock USA fesztiválon)!

Később megjelent a 'Viking' album második single-dala, a 'Come Alive' is - ezt itt lehet meghallgatni:

Az új lemez megjelenése előtt, február folyamán a banda lebonyolított néhány kisebb észak-amerikai, közép-nyugati koncertet; a nyár és az ősz folyamán pedig fellépnek néhány amerikai fesztiválon is. Az aktuális beosztást itt lehet megtalálni.

A The Outfit agresszív hangzású, tökös rock & roll zenében utazik. A Nawara-fivérek már évek óta aktív résztvevői a Chicago-i klub-életnek; emellett pedig saját dalokat is írnak, rögzítenek. Mike Gorman két helyi legendás zenekarnak is a tagja (Pezband, Off Broadway); míg Andy Mitchell dalszerző / énekes-gitáros korábban olyan bandákban fordult meg, mint a Dish, a Verona és a 9 Volt.

A The Outfit debütáló albumát 2018. február 2-án adta ki digitális formában a Pavement Entertainment, fizikai változatban pedig az MRI/Sony-Orchard.

A The Outfit bemutatkozó single-dala, a 'Soldier Boy' - aminek hivatalos videoklipje lentebb elérhető - egy háború borzalmait és az amerikai katonák bátorságát mutatja be. Andy elmondta: "A 'Soldier Boy' egy szárazföldön harcoló katona perspetíváját mutatja be; pontosabban mindazon érzelmeket, melyeket a főhős átél a csatatéren. "Soldier Boy" egy fiatalember, aki egész életében katona szeretett volna lenni. Életét adná szeretett hazájáért; a jó érdekében, még akkor is, ha mindennek hatalmas fájdalmak és halál az ára".

2018 áprilisában megjelent egy újabb single-dal, a 'Wire' is, ami méltó folytatása a 'Soldier Boy'-nak, amit egyébként már több mint 16 ezren hallgattak meg a Spotify-on; és amit rendszeresen játszanak az amerikai rock-rádiók (a 'Soldier Boy' jelenleg a 45. helyet foglalja el a Mediabase 'Active Rock' listáján). A 'Wire' egy újabb "energikus, riff-központú, szilárd ritmusú, tökös rock-himnusz", melynek hivatalos videójában a The Outfit  tagjai egy elhagyatott raktár-épületben zenélnek.

01. Wire
02. Lucky One
03. TKO
04. Soldier Boy
05. Unfolds
06. Just As One
07. Miracle
08. No Lights On
09. Hot Love


THE OUTFIT - 'Sitting Home Alone' címmel mutattak be
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.