Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új albumot vett fel a DIABLO SWING ORCHESTRA - itt vannak a részletek!

2021-06-08
A svéd avant-gárd metalbanda az alábbi friss hírekkel szolgált:

"Nyilvánvaló okok miatt le kellett fújnunk minden turné-tevékenységet egészen addig, amíg nem fordulnak jobbra a dolgok. Ettől függetlenül azonban májusban megkezdtük az új album rögzítését, ami azt jelentette, hogy néhány hónapra elbújtunk a világ elől. Ugyanakkor reméljük, Ti jól vagytok és továbbra is vigyáztok egymásra!".

"Most már elárulhatjuk: új lemezünk a 'Swagger & Stroll Down the Rabbit Hole' címet viseli. A munkálatokat a göteborgi Top Floor Stúdió falai között kezdtük meg...".

A következő közlemény így szólt: "Kristin vokál-témáival is elkészültünk; így tehát hamarosan minden tekintetben befejezzük az album-munkálatokat. 13 dal, tele fantasztikus nagyzenekari témákkal, számos vendéggel, stb... Mondanunk sem kell, rettentően izgatottak vagyunk! Hihetetlenül sok időt beleöltünk ebbe az albumba, de totálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel. 100%-osan kijelenthető: ez az eddigi legjobb anyagunk! Nem mellesleg ezen a lemezen hallható első spanyol nyelvű próbálkozásunk. Szóval van mire várnotok... csak legyetek türelmesek!".

A legfrissebb riport pedig a következőképpen hangzik: "Immáron véget ért a mix-folyamat! Évek óta ezekkel a nótákkal kelünk és fekszünk, és őszintén mondhatjuk, hogy rettentően várjuk már, hogy végre megoszthassuk veletek, min munkálkodtunk ilyen intenzíven. Érzésünk szerint sikerült elérnünk mindent, amit akartunk. Kétségkívül ez az eddigi legambíciózusabb anyagunk, és tudjuk azt is, hogy egy mérföldő lesz ez az album. Dalszerzés szempontjából annyit közölhetünk, hogy a szabályokat kidobtuk az ablakon, és csakis magukra a nótákra fókuszáltunk. Műfajok tekintetében minden szóba jöhetett - számtalan területen kalandozunk ezúttal is".

A részletek a következők az új, 2021 novemberében megjelenő album kapcsán:

"- 13 dal van rajta, intró és átkötők nélkül;
- Johannes és Martin felváltva éneklik a fő vokál-témákat; a háttér-vokálok Kristin és Daniel nevéhez fűződnek;
- 4 single-dal fog megjelenni az albumról;
- Irányzatát tekintve régi és új hatások egyaránt felfedezhetők rajta;
- A vendégzenészek sora sosem volt még ilyen hosszú;
- A felvételek, a keverés és a maszterizálás 13 hónapon keresztül zajlott. Ha belevesszük az elő-produkciós folyamatokat is, akkor 19 hónapról beszélhetünk. 
- Kimerültek vagyunk, de rendkívül büszkék...
"

Nemrég nyilvánossá vált a 60 perc 50 másodperces hosszúságú 'Swagger & Stroll Down the Rabbit Hole' album borítója, amit Sebastian Kowoll készített, és a dallista is. A felvezető, ízelítő single-dalokat augusztus és október között teszik majd közzé.

01. Sightseeing In The Apocalypse
02. War Painted Valentine
03. Celebremos Lo Inevitable
04. Speed Dating An Arsonist
05. Jig Of The Century
06. The Sound Of An Unconditional Surrender
07. Malign Monologues
08. Out Came The Hummingbirds
09. Snake Oil Baptism
10. Les Invulnéables
11. Saluting The Reckoning
12. The Prima Donna Gauntlet
13. Overture To A Ceasefire

A banda legutóbbi, 13 számos, 'Pacifisticuffs' című nagylemeze 2017. december 8-án látott napvilágot, a Candlelight / Spinefarm jóvoltából. A 'Pacifisticuffs' nevezetű "nyolc-fejű szörnyeteg" zenei tekintetben meglehetősen nehezen bekategorizálható; lévén az új nóták messze túlmutatnak a rock- és metal-világon. A DSO a jazz, a prog és a klasszikus zene jellegzetes hangszereit, elemeit ötvözi teátrális témákkal és alapvetően súlyos extrém metallal. 

Miután 2012-ben megjelent a banda legutóbbi, 'Pandora's Piñata' című albuma, Annlouice Lögdlund kilépett a felállásból; helyét pedig Kristin Evegård vette át. Evegård dal- és zeneszerzői készségei már megmutatkoznak a 'Pacifisticuffs' albumon. Ettől függetlenül a Diablo Swing Orchestra alapvető, könnyen felismerhető stílusa továbbra is evidens - a különség mindössze annyi, hogy ez esetben nyitottabb és szélesebb skálájú hangzás érzékelhető a dalokon. A 'Pacifisticuffs' az élet hullámvölgyeinek expressziója, amit a Diablo Swing Orchestra némi Technicolor-beütéssel fűszerez.

A trackilsta:
01. Knucklehugs (Arm Yourself With Love)
02. The Age Of Vulture Culture
03. Superhero Jagganath
04. Vision Of The Purblind
05. Lady Clandestine Chainbreaker
06. Jigsaw Hustle
07. Pulse Of The Incipient
08. Ode To The Innocent
09. Interruption
10. Cul-De-Sac Semantics
11. Karma Bonfire
12. Climbing The Eyeball
13. Porch Of Perception

Bővebb infók a bandáról és az albumról itt érhetők el.


Új albumot vett fel a DIABLO SWING ORCHESTRA - itt vannak a részletek!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.