Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Megjelent a PIG DESTROYER új, 'Head Cage' című albuma

2018-09-07
A Virginia-i illetőségű grindcore csapat kiadta hatodik sorlemezét. Az új album a 2012-es 'Book Burner' folytatása.

A Pig Destroyer saját stúdiójában, a Bethesda-beli (MD, USA) Visceral Sound falai között rögzítette az új lemezt, Scott Hull gitáros producelésében. A hanganyag keverését és maszterizálását Will Putney (Exhumed, Every Time I Die, Body Count) végezte el; az alább látható lemezborítót pedig Mark McCoy (Full Of Hell, Nothing) készítette. Vendégként az Agoraphobic Nosebleed énekese, Richard Johnson, valamint Kat Katz és a Full Of Hell frontembere, Dylan Walker szerepel az albumon.

A 'Head Cage' album - amit egy extrém középkori kínzóeszközről neveztek el - megjelenése 2018. szeptember 7-én volt esedékes (Relapse Records). A lemez a banda első kiadványa, amit egy "teljes értékű basszusgitárossal rögzített". A Pig Destroyer eddigi legdinamikusabb, legkeményebb anyagára 12 dal került fel, 33 percben. A központi témák a következők: pszichológiai kettősség, halandóság, depresszió, félelem, erőszak, valamint az emberi sötét oldalai - mindez JR Hayes énekes-dalszövegíró beteges elméjének szüleménye. Zenei tekintetben "mindenre számítani kell, ami a metal, a grindcore, a noise és a punk műfajon túl létezik".

A tracklista:
01. Tunnel Under The Tracks
02. Dark Train
03. Army Of Cops
04. Circle River
05. The Torture Fields
06. Terminal Itch
07. Concrete Beast
08. The Adventures Of Jason And Jr
09. Mt. Skull
10. Trap Door Man
11. The Last Song
12. House Of Snakes

Az album előrendelési infóit július 10-én tették közzé - erről itt lehet bővebb infókat találni.

Alább megtekinthető az első hivatalos előzetes, valamint az 'Army Of Cops' hivatalos klipje, amit David Brodsky rendezett, és amiben Richard Johnson (Agoraphobic Nosebleed, Enemy Soil, Drugs Of Faith) vendég-vokálozik. Újabban megjelent a 'The Torture Fields' és a 'Mt. Skull' című számok hivatalos klipje is - lentebb ezeket is meg lehet nézni. A megjelenés napján megosztották a 'The Torture Fields' dobos playthrough-videóját, amit Aaron Smith és Alex Rudinger (Good Tiger) filmezett. A teljes lemez itt hallgatható végig.

A Pig Destroyer szeptember 22-én rendezi meg a hivatalos lemezbemutató turnét, a a híres Manhattan-beli Gramercy Színházban. December elején a banda továbbá fellép a los angelesi Decibel Metal & Beer fesztiválon is. Az eddig ismeretes beosztás itt érhető el.


Megjelent a PIG DESTROYER új, 'Head Cage' című albuma
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.