Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Eddigi legmagasabb észak-amerikai toplistás helyezését érte el a 'Firepower' albummal a JUDAS PRIEST

2018-03-17
A legendás brit metalbanda kiadta új nagylemezét, és nagy sikereket aratott vele.

Az új Priest-album - aminek producere Andy Sneap és Tom Allom volt - 2018. március 9-én jelent meg; ezt követően pedig március 13-án indult a banda észak-amerikai lemezbemutató turnéra. Rob Halford, Richie Faulkner, Ian Hill és Scott Travis tehát hivatalosan is visszatért a színpadra (mivel az eredeti gitárost, Glenn Tipton-t nemrég Parkinson-kórral diagnosztizálták, a koncerteken a producer Andy Sneap gitározik).

A tracklista:
01. Firepower
02. Lightning Strike
03. Evil Never Dies
04. Never the Heroes
05. Necromancer
06. Children of the Sun
07. Guardians
08. Rising from Ruins
09. Flame Thrower
10. Spectre
11. Traitors Gate
12. No Surrender
13. Lone Wolf
14. Sea of Red

Az első heti, USA-beli lemezeladások alapján a 'Firepower' a 200-as Billboard lista 5. helyén végzett. Lévén a 2014-es 'Redeemer of Souls' a 6., a 2008-as 'Nostradamus' pedig a 11. lett ugyanezen a listán, az Államokban ez a banda valahavolt legmagasabb helyezése. Egy hét alatt több mint 49,000 példány kelt el az új albumból (ebből 48,000 fizikai és ezer digitális), viszont az is igaz, hogy a 2005-ös 'Angel of Retribution'-ből 54,000-et adtak el egy hét alatt (de az akkoriban csak a 13. Billboard-helyre volt elég).

A 'Firepower' emellett 5. helyen végzett a nagy-britanniai zenei toplistán is. A szigetországban ez a csapat legmagasabb toplistás helyezése a klasszikus 'British Steel' 1980-as sikerei óta. Az új lemez továbbá 1. helyezett lett Svédország toplistáján.

A lemezről egyébként elsőként a 'Lightning Strike' című számhoz forgattak videoklipet. Íme a premier:

Később megjelent a címadó dal és a 'Never The Heroes' című szám szöveges klipje is:

Az album megjelenésének napján továbbá közzétették a 'Spectre' című szám hivatalos klipjét:

Igencsak kevés metalbanda van manapság, ami több mint 40 éves karrierje során alig volt inaktív. A '70-es évek elején alakult birminghami csapat nem mellesleg a műfaj nagyobb hatású albumait dobta piacra az évek során (1980 - 'British Steel', 1982 - 'Screaming For Vengeance', 1990 - 'Painkiller', stb.), és évtizedeken keresztül az egyik legnagyszerűbb koncert-bandának számítottak - mindezt igazolják az olyan ikonikus performanszok, mint például a '85-ös 'Live Aid'. Továbbá a Judas Priest volt az első metalbanda, aminek tagjai bőrruhát viseltek - ők terjesztették el világszerte a jellegzetes metal-imázst, amit metal-rajongók százezrei hordtak és hordanak most is! Mindennek tetejébe: 2017-ben Rock And Roll Hall Of Fame-jelölést is kapott a veterán banda.

2018-ban érkezett tehát egy újabb jövőbeni klasszikus, a 'Firepower' album, aminek megjelenését egy nagyszabású világkörüli turné követi, a szintén legendás Saxon, illetve a Thin Lizzy-utódbanda, a Black Star Riders társaságában. Ennek első, észak-amerikai felvonását március 13. és május 1. között rendezik meg. A hivatalos turné-plakát lentebb látható.

Rob Halford énekes a Vintage Rock magazinnak adott interjújában korábban elmondta: "A 'Firepower' egy fantasztikus album. Ez az, amiért a Priest él. Egy keményen dolgozó metalbanda vagyunk negyven-x én után is, köszönhetően a világ dicsőséges metal-rajongóinak. Jelenleg is alkotunk, mivel ezt élvezzük, ez okoz számunkra örömöt. Új riffek és új dallamok komponálása... az egyszerűen csodálatos érzés".

A munkálatok kapcsán Halford így nyilatkozott: "Tom Allom esetében érezhető ez a klasszikus metal-dolog; Andy Sneap pedig nevezhető egy kicsit "modern metal producernek"; és az ő gondolkodása némileg eltér a Tométól. Szerintem ez a balansz a klasszikus a metal-világ és Andy világa között, remekül hatott az új albumra".

Íme a hivatalos album-előzetes:

Alább megtekinthető három előzetes videó, amiben a bandatagok nyilatkoznak a 'Firepower' részletei kapcsán:


Eddigi legmagasabb észak-amerikai toplistás helyezését érte el a 'Firepower' albummal a JUDAS PRIEST
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.