Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

CARDIANT - megjelent a finn metalbanda új albuma; itt az új szöveges videó, a 'Blank Star'!

2017-11-24
A finn melodic-metal hatos 'Mirrors' címmel adja ki negyedik nagylemezét, november 24-én, az Inverse Records jóvoltából.

A 'Mirrors' felvételei 2015 májusában indultak, és két évig tartottak; de most végre egy vadonatúj albummal és single-dallal tért vissza a Cardiant! Lentebb elérhető a legfrissebb klip-premier, a 'Life Has Just Begun', valamint az új szöveges videó, a 'Blank Star'.

A 'Mirrors' egy koncept-album, egyben "természetes kontinuuma" a kritikusok által magasan elismert 'Verge' lemeznek, ami annak idején a 11. helyen végzett az elsőszámú finn zenei toplistán. Az új lemezen három neves vendég-énekes is szerephez jutott - ők név szerint: Pasi Rantanen (Thunderstone, King Company), Nitte Valo (Burning Point, Seraphiel) és Janne Saksa - ez utóbbi session-vokalistaként szerepelt a Cardiant debütáló, 'Midday Moon' című albumán is.

"A 'Life has just begun' egy történet, ami arról szól, miképpen válnak az élet egyes végzetei, egy-egy új kezdetté. Bandán belül hatalmas kedvenc ez a nóta; az új videóban pedig betekintést nyerhetnek a nézők a stúdió színfalai mögé" - nyilatkozta Antti Hänninen énekes / dalszerző.

"A 'Blank Star' az egyik legtempósabb dal a lemezen; a közepe felé pedig némi '80-as évekbeli prog-metal hatást is érezhettek. Alig várjuk már, hogy élőben is előadhassuk ezt, és a többi új dalt a 'Mirrors' albumról. Ezt a lemezt egyébként egészében kell hallgatni, ejétől a végéig - direkt így alkottunk meg!" - tette hozzá Hänninen a másik dal-premier kapcsán.

A 'Mirrors' borítója és tracklistája így néz ki:

01. Mirrors And Me
02. Riot Rising
03. Soul (feat. Pasi Rantanen)
04. A Quiet One
05. Blank Star
06. His Supremacy (feat. Janne Saksa)
07. Shooting Star (feat. Nitte Valo)
08. Absolute Power
09. My Delusion
10. Life Has Just Begun
11. Another Time, Another Place (feat. Rantanen, Valo, Saksa)


CARDIANT - megjelent a finn metalbanda új albuma; itt az új szöveges videó, a 'Blank Star'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.