Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

HEIDEVOLK - itt a 'Velua' című szám akusztikus karantén-videoklipje!

2020-04-28
A holland "pogány metal" banda tagjai bemutatták 'Velua' című számuk akusztikus változatának hivatalos videóját.

"Lévén jelenleg időnk javarészét bezárva kell töltenünk, más választásunk nem nagyon maradt, mint hogy azon gondolkozzunk, milyen jó is lenne turnézni, koncertezni. Az emlékek és a vágyakozás mellé történetesen van is egy megfelelő dalunk..." - írja közleményében a Heidevolk.

"Úgy döntöttünk, leforgatunk egy speciális, akusztikus karantén-videót 'Velua' című számunkhoz (az azonos című albumról), hogy ezzel is fenntartsuk a kapcsolatot veletek, mert már nagyon hiányzik az, hogy újra játszhassunk nektek... Egymástól távol, otthonunkban vettük fel ezt a klipet - ki telefonnal, ki a saját stúdió-kellékeivel, és végül összevágtuk a végleges művet. Itt van tehát a 'Velua', ahogy még sosem hallhattátok!".

"Továbbá természetesen azzal vagyunk elfoglalva, hogy soron következő albumunk dalait írjuk. Szóval arra számíthattok, hogy minden eddiginél ütősebben térünk vissza, ha ez az egész véget ért!".

A holland pogány / folk metal banda 2018. január 12-én jelentette meg aktuális, 'Vuur van Verzet' című stúdiólemezével, aminek kapcsán az eredeti zenekari közlemény így szólt: "Izgatottan jelentjük be régóta várt új lemezünket, a 'Vuur van Verzet'-et ("Fire of Resistance"), aminek révén egy csatatérre katapultálunk benneteket. Ebben a térben is időben épp elbukik a Római Birodalom; helyét pedig germán törzsek veszik át, visszaszerezvén mindazt, ami egykoron az övéké volt. Megismerhetitek a Nagy Migráció történetét; a régi tradíciókat, isteneket és természetet. Ezeket a meséket 11 új dalba öntöttük, természetesen a karakterisztikus Heidevolk-hangzással ellátva, kiemelvén dalszerzői fejlődésünk mértékét. Tempós metal-riffeket vegyítettünk a tőlünk megszokott duális férfi-vokállal, egy 24 tagú férfikórussal, számos népzenei elemmel, vonós témákkal, és egy nyers hangű vendég-énekessel; aki nem más, mint a Primordial frontembere, Nemtheanga. Bombasztikus dolgokra kell tehát számítani. Csatlakozzatok hozzánk, pogány metalista testvéreink, és támadjunk fel együtt!".

Az alább látható lemezborítót Awik Balaian tervezte. Íme a mű és a tracklista:

01. Ontwaakt
02. A Wolf In My Heart
03. Onverzetbaar
04. Yngwaz Zonen
05. Britannia
06. The Alliance
07. Tiwaz
08. Het Oneindige Woud
09. Gungnir
10. Woedend
11. Het Juk der Tijd
12. Drink op de Nacht (bónusz track)
13. Een Wolf in mijn Hart (bónusz track)

Az 'Ontwaakt' (angolul: "Awaken") című szám videoklipje lentebb megtekinthető. Ennek kapcsán Rowan Roodbaert dalszerző elmondta: “Hölgyek és urak, fivérek és nővérek, büszkén mutatjuk be új albumunk első single-dalát. Ez az 'Ontwaakt' (“Awaken”), a 'Vuur Van Verzet' nyitó-nótája. Egy ütős, "in-your-face" metal-dalról van szó, amely elmeséli a Római Birodalom történelmi összeomlásának eseményeit. Kemény gitárok, mennydörgő dobok, és a Heidevolks védjegyének számító duális vokál-témák repítenek titeket vissza az időben. Képzeljetek el egy csatateret, ahol a rómaiakat visszaszorítják a germán harcosok - ez a szám pedig a soundtrack mindehhez. Ébredjetek, a Pogány Metal-testvériség harcba száll!!!”.

A 'Vuur van Verzet' megjelent szimpla CD-s digipakban (24 oldalas szövegkönyvvel), szimpla gatefold bakeliten (fekete és aranyozott színben), limitált box-szettben (digipak CD-vel, bőr csuklószorítóval, zászlóval és kitűzővel), valamint digitálisan. A rendeléseket itt lehet leadni.

Az új lemezen mutatkozott be a banda új felállása, ami így néz ki:

Lars - ének
Jacco - ének
Kevin Vruchtbaert - gitár
Kevin Storm - gitár
Rowan Roodbaert - basszusgitár
Joost Vellenknotscher - dobok

Alább elérhető az 'A Wolf In My Heart' című szám 2019 márciusában megjelent videoklipje is:

A Heidevolk 2019. április 21-én fellépett a budapesti Barba Negrában, a Tyr előzenekaraként.

A Heidevolk 2015-ben adta ki legutóbbi,ötödik nagylemezét. A banda tagjai egy hollandiai erdőről (Veluwe) nevezték el az utolsó előtti albumot. A "himnusz-szerű folk metal dalokkal teli, metalosan dallamos lemez mintegy aláfestő zeneként szolgál a Veluwe-i utazáshoz". A lemezről bővebben itt írtunk.


HEIDEVOLK - itt a 'Velua' című szám akusztikus karantén-videoklipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.