Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

KATAKLYSM - itt a 'The Last Breath I'll Take Is Yours' című szám szöveges videója!

2019-11-18
A kanadai extrém metal banda hamarosan európai turnéra indul.

A montreali extrémisták az elmúlt 25 évet a műfajon belüli hírnevének megalapozásával töltötte. 2016-ban a banda újabb magaslatokba jutott, miután elnyerte a nagy presztízzsel bíró Juno Award-ot, valamint elérte története addigi legmagasabb Billboard-helyezését, a 2015 nyarán megjelent 'Of Ghosts and Gods' albummal. 2018-ban új fejezethez ért a Katalysm karrierje, minekután meghosszabbították szerződésüket a Nuclear Blast-tal; így ezen kiadó szárnyai alatt hivatalosan is ez a banda töltötte a legtöbb időt.

A Kataklysm 1992-ben jött létre, Montreal jéghideg szélviharában, és azóta is Kanada elsőszámú extrém metal-exportjának számít. Negyed évszázados fennállásuk során kétségkívül meghatározó erővé váltak egész Amerikában, Európában és Ázsiában is (sőt, konkrétan ők voltak az első kanadai metalbanda, ami fellépett Dél-Afrikában).

Nehéz elhinni, hogy ilyen sok év eltelt már" - nyilatkozta a Kataklysm frontembere, Maurizio Iacono. "Olyan, mintha tegnap adtuk volna ki első albumunkat, a 'Sorcery'-t. Ma pedig még mindig itt vagyunk, rengeteg olyan dolog van mögöttünk, amiért hálásak lehetünk - ezek egyike az, hogy kiérdemeltük kiadónk, a Nuclear Blast elismerését. Ez a cég mindig is kiállt a Kataklysm mellett, kezdve attól a naptól, hogy tinédzserként felfedeztek minket, egészen odáig, hogy 25 évvel később egy újabb stáb is meglátta bennünk a potenciált. Most tehát újraszerződtünk az otthonunkként funkcionáló kiadóval, immáron az ötödik alkalommal. Közösen pedig - ahogy azt eddig is bebizonyítottuk - mindenre képesek vagyunk".

"Nem is lehetne méltóbb módon megünnepelni ezt a pillanatot, mint egy vadonatúj album kiadásával! Titokban egész évben dolgoztunk, írtuk az új dalokat - hasonló módon született például az 'In the Arms of Devastation', a 'Shadows & Dust' és a 'Serenity in Fire' című klasszikus is - nagyjából ugyanazokat a technológiákat alkalmaztuk: ugyanaz a próbaterem, ugyanaz a garázs és ugyanaz a pince... Éppen az volt a gyakorlat, ami annak idején: négy srác, akit a metal iránti szenvedély hajt; néhány hangszer; mindenféle külső hatás kizárva. Annyi az egyedüli különbség, hogy több tapasztalat van a hátunk mögött. Érzésünk szerint ez lett az eddigi legerősebb és legőszintébb albumunk. De persze Ti vagytok a bírák; mi csak azon leszünk, hogy minden erőnkkel elpusztítsuk a világot!".

Az aktuális Kataklysm album a 'Meditations' címet kapta. A megjelenés 2018. június elsején volt esedékes. Az új lemez producere a banda gitárosa és dobosa (J-F Dagenais és Oli Beaudoin), valamint a los angelesi Jay Ruston (Anthrax, Stone Sour) voltak - ez utóbbi egyben a keverést és a maszterizálást is ellátta, Paul Logus (Pantera) közreműködésében.

JF Dagenais gitáros így nyilatkozott: "Ez az album nagy dolgokat tartogat magában; ezért úgy döntöttünk, hogy olyan producert keresünk hozzá, aki profi módon ért a teljes szakmához. Olyan partnerre akartunk szert tenni, aki friss megközelítéssel áll a dolgokhoz, és korábban még nem dolgozott extrém / death metal bandákkal. Fontos volt számunkra, hogy organikus feelingű, de ugyanakkor erőteljes és lüktető legyen az új album. Így esett a választásunk Jay-re, aki minden tekintetben képes megvalósítani az elképzeléseinket! Amint eddig visszahallottunk, zseniálisan szólnak! Garantáljuk, hogy elcsavarunk minden fejet!".

A lemez borítóját az Ocvlta Designs munkatársai készítették. Íme a mű és a dallista:

01. Guillotine
02. Outsider
03. The Last Breath I’ll Take Is Yours
04. Narcissist
05. Born To Kill And Destined To Die
06. In Limbic Resonance
07. And Then I Saw Blood
08. What Doesn’t Break Doesn’t Heal
09. Bend The Arc, Cut The Cord
10. Achilles Heel

A 'Meditations' album legfrissebb promó-klipje 2019 novemberében jelent meg: a 'The Last Breath I'll Take Is Yours' című szám szöveges klipje lentebb megtekinthető, a 'Guillotine' című számlyric-videójával egyetemben:

A 'Guillotine' megjelent gitáros playthrough-videó formájában is:

Később napvilágot látott a 'Narcissist' című szám hivatalos klipje; a megjelenés napján pedig bemutatták az 'Outsider' videóját is:

Itt megtekinthető az albumhoz járó bónusz koncert-DVD ('A Moment In Time') hivatalos ízelítője, a 'The Resurrected' és a 'Where The Enemy Sleeps' dal performansz-klipje:

Alább megtekinthető az album stúdiós és dalszerzői munkálatait dokumetáló videó-sorozat mind az öt része:

Néhány héttel a lemez megjelenése után közzétették az eladási statisztikák alapján elért toplistás helyezéseket. Ennek megfelelően az alábbi országok zenei toplistáira került fel a 'Meditations' album:

A Kataklysm 2019 végén ismét részt vesz az európai MTV Headbangers Ball turnén, ami Lipcsében veszi kezdetét november 28-án. A Kataklysm mellett fellép a turnén a Whitechapel, a Fleshgod Apocalypse és a Dyscarnate is. A teljes beosztás itt található meg.


KATAKLYSM - itt a 'The Last Breath I'll Take Is Yours' című szám szöveges videója!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.