Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

RIMFROST dal-premier: 'Dawnbreaker'

2019-10-17
A svéd black / death metal banda megosztotta vadonatúj dalát, ami a következő, október közepén megjelenő albumon kap helyet.

A Hravn gitáros-énekes, Throllv dobos és B.C. basszer alkotta, 2002-ben alakult Rimfrost következő, 'Expedition: Darkness' című albuma ezúttal is "a sötét, kísérteties dallamokkal operáló black / death metal műfaj technikás, de ugyanakkor nyers ágát" képviseli. A következő lemez a banda 2016-os, saját elnevezésű stúdióalbumának a folytatása lesz; 2019. október 18-án jelenik meg világszerte, a Ferocious Records jóvoltából.

Az új lemezre a horrorfilmek műfaja volt a legnagyobb hatással - ennek kapcsán a következőket közölte a banda: "Ezzel az albummal szerettünk volna kicsit kilépni a tipikus black metal-skatulyából, ahova helyeztek minket, és igyekeztünk felvonultatni minden egyéb hatásainkat - ami a zenét és a horrorfilmek iránti imádatunkat illeti".

A Rimfrost dobosa, Trollv hozzátette: "Ezen a lemezen minden eddiginél erősebben érezhető bandánk eredeti heavy metalista lelke. De egyébként az elképzelhető legkeményebb metalzenét kapjátok ismét tőlünk, mivel a black és a death metal hatásai is jelentősek. Kipróbáltunk néhány új dolgot, és érzésünk szerint nagyon faszául össze is jött minden!".

A tracklista:
01. Rising Of A Black Dawn
02. Damned Jaws
03. Sam-Hain
04. Dawnbreaker
05. Expedition: Darkness
06. Voorhees
07. Bloodnight
08. Natten
09. At The Blessing Of The Damned

Itt meghallgatható a legfrissebb dal, a 'Damned Jaws':

Íme az előző dal-premier, a 'Dawnbreaker', amit Stephen King Az évszázad vihara c. műve és az annak alapján készült, Craig R. Baxley által rendezett, 1999-es sorozat ihletett:

A 'Voorhees' című szám szöveges videója itt érhető el. Ez a dal Jason Voorhees, a Péntek 13 c. filmsorozat "főhősének" tiszteletére készült.

Korábban megjelent egy másik új, dal, a 'Bloodnight', amihez videoklipet is forgattak:

Bővebb infók a bandáról: www.rimfrostofficial.com


RIMFROST dal-premier: 'Dawnbreaker'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.