Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

7. albumát adja ki a német NIGHT IN GALES zenekar - itt a 'Dawnlight Garden' címadó dala!

2020-05-15
A német dallamos death / thrash alakulat elkészült a 2018-as 'The Last Sunsets' album folytatásával.

A Night In Gales újra megnyitja a "Hajnali Fény Kertjének Kapuit": új stúdiólemezük, a 'Dawnlight Garden' július 24-én jelenik meg, az Apostasy Records jóvoltából.

A Night In Gales 2016-ban állt össze újra egykori énekesével, Christian Müller-rel, aki a '95-ös 'Sylphlike' és a '96-os 'Razor' albumokon szerepelt. Ezzel együtt tért vissza eredeti, klasszikussá vált hangzásához is a banda. Az újjáalakulás első gyümölcse a 'The Last Sunsets' című nagylemez volt, amit 2018. február 23-án jelent meg, az Apostasy Records jóvoltából.

Ennek folytatásaként lát napvilágot az új, 'Dawnlight Garden' című album, ami továbbviszi a klasszikus melo-death vonalat, egyben pedig egy újabb, dinamikusabb és sokoldalúbb formáját mutatja a banda dalszerzői készségeinek. Az új lemez 'Atrocity Kings' című nyitó-dala adja meg az alap-hangulatot a robbanékony 'Beyond The Light' című számhoz. Ugyanakkor a ritmusok és a groove -ok ('Winterspawn'), valamint a fél-akusztikus átkötő ('Kingdom') sem maradnek el. Mindezen felül a banda az új albumra újrarögzítette klasszikus 'A Spark In The Crimson Eclipse' című dalát, ami eredetileg az 1996-os 'Razor' EP-n szerepelt.

A 'Dawnlight Garden' album minden tekintetben nosztalgikus élményt nyújthat a rajongók számára. Ennek egyik bizonyítéka az is, hogy a lemezborító - hasonlóan a legutóbbi albumhoz - a híres román művész, Costin Chioreanu (At The Gates, Arch Enemy, Carach Angren, stb.) alkotása. A két hátterében látható "Kert" jelen esetben "az itt és a most" szimbóluma - ez is a banda régi imázsának felelevenítéseként fogható fel.

A tracklista:
01.
Atrocity Kings
02. Beyond The Light
03. Dawnlight Garden
04. Winterspawn
05. Beasts Leave Tombs Again
06. Kingdom
07. The Spectre Dead
08. A Spark In The Crimson Eclipse
09. Through Dark Decades
10. Choir Of Unlight
11. The Bonebed

Szintén Costin Chioreanu készítette az új single-dal, a címadó szám szöveges klipjét. "A Hajnali Fény Kertjének Kapui mögött a sötét angyal keze választja le a lelket az életről"...

A Night In Gales előző, 'The Last Sunsets' című albumának legutóbbi videoklipje, a 'The Abyss' itt érhető el:

Alább megtekinthető a 'The Mortal Soul' dalszöveges videója. Ebben a számban Marc Grewe vendég-vokálozik.


7. albumát adja ki a német NIGHT IN GALES zenekar - itt a 'Dawnlight Garden' címadó dala!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.