Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

VINIDE - kiadta új albumát a finn szimfó-metal banda; itt a 'Bombs' című szám szöveges klipje!

2018-01-29
A Vinide együttes 2018. január 26-án adt ki harmadik stúdiólemezét, a 'Reveal'-t, amihez nemrég megjelent az első promóciós videoklip.

A Vinide zenekar 2003-ban alakult - azóta már a harmadik nagylemezüket (összességében a nyolcadik kiadványukat) dobják piacra. A banda spontán munkája ezúttal egy koncept-album formájában teljesedik ki. Hangzásuk feszesebb, ütősebb és sokoldalúbb lett a korábbi, kísérletezősebb anyagokhoz (mint például a 2014-es 'Odes for Thoughts') képest. Ettől függetlenül a zene továbbra is végtelenül eredeti; a dalszerzői munka jellegzetes, könnyen felismerhető.

A 'Reveal' album munkálatainak 2015 tavaszán látott neki a banda, miután lmeri Kinnunen énekes-gitáros előállt egy önálló science fiction sztorival. A csapat ezután rövid időn belül azon kapta magát, hogy karrierjük első koncept-albumát rögzítik, a híres, Kuhmo-beli Musiikkituottaja Stúdió falai között. A munkálatok másfél évig tartottak - a banda ezidő alatt négy-tagúvá fogyatkozott: basszusgitáros nélkül folytatták a munkálatokat.

A 'Reveal' egy információs technológia vállalat, az ”OMEGA” egykori alkalmazottjának történetét meséli el. A főszereplő egy elmegyógyintézetben tér magához, ahol kiderül, halálra ítélték. Miután sikerül megszöknie cellájából, elkezdi kideríteni, mi történt vele, és mik az "OMEGA" céljai egy mesterséges intelligencia vonatkozású projekttel. Mindeközben maga az emberiség is a kihalás veszélyének van kitéve; a jövő itt már teljesen bizonytalan...

Az album hanganyagát a híres Mika Jussila (Finnvox Stúdió) keverte. A producerek maguk a banda tagjai (Elmeri Kinnunen, Mikko Kähkösen, Heikki Polvisen, Jaakko Juntunen) voltak. Az alább látható lemezborítót Petri Lampela tervezte. Íme a mű és a tracklista:

01. Intro
02. The Beginning Scene
03. Breakout
04. Reveal
05. Anger
06. The Rat
07. Plea
08. Emanuel
09. The Truth
10. The Plan
11. Believe
12. Bombs
13. Another Dimension
14. The Great Voyage
15. Save The Earth

A lemezt az Inverse Records adta ki 2018. január 26-án. A rendelésről a www.vinide.com oldalon olvashatók bővebb infók.

Íme az első klip-premier, a 'The Beginning Scene', valamint a frissen megjelent szöveges videó, a 'Bombs':


VINIDE - kiadta új albumát a finn szimfó-metal banda; itt a 'Bombs' című szám szöveges klipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.