Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

NEKROKRAFT - új szöveges klip a svéd extrém metal bandától

2018-02-20
A linköpingi Nekrokraft zenekar január 19-én egy 'Witches Funeral' című album formájában adta ki újra korai demó-felvételeit.

A svéd black / thrash / death zenekar az elmúlt évek során nagy mértékben befolyásolta a helyi underground színteret: Linköping környékének egyik legfélelmetesebb extrém metal bandájává vált. 2016 végére elkészült debütáló nagylemezük, a 'Will o' Wisp' is (amiről bővebben itt írtunk).

Néhány hónapja egy újabb kiadványt jelentett be a banda: 2018. január 19-én került forgalomba a 'Witches Funeral', amire többnyire a banda korai, eddig hivatalos formában meg nem jelent demói kerültek fel. Az új lemezen helyet kapott továbbá két korábban kiadatlan nóta, a 'They Swim, They Must Hang' és a 'Wrath of the Heavens' is - ez utóbbi lentebb elérhető hivatalos szöveges videó formájában.

A Nekrokraft - stílusát tekintve - egy blackened thrash metal banda, tele brutalitással és gyors, tempós témákkal. A zenészek igyekeznek megtartani dalaik old-school beütését, de mellőzik mindazt, amit manapság "retro" jelzővel illetnek. A Nekrokraft tehát a sajátos módján ötvözi a klasszikus és extrém metal-hangzást. A 'Witches Funeral' című albumra tíz "thrashing black metal" dal - köztük nyolc saját nóta és két feldolgozás (Slayer: 'Angel of Death', Bathory: 'Satan my Master') - került fel.

"Sokszor a Nekrokraft elfeledett időszakaként emlékszünk vissza ezekre a felvételekre, mivel igencsak nehezünkre esik visszaemlékeznünk a munkálatokra... Annak idején ugyanis szinte folyamatosan be voltunk baszva; ennek viszont az az előnye, hogy ösztönös, vágyakkal teli zenét kreáltunk..." - közölte a banda az új kiadvány kapcsán.

A 'Witches Funeral' albumot a The Sign Records gondozza. Íme a 'Wrath of the Heavens' dal szöveges videója:

A Nekrokraft nem mellesleg a stúdióban töltötte a 2017-es év második felét és az idei év elejét. Következő, 'Servants' című albumukat rögzítették, aminek megjelenése 2018 májusára várható. Ezzel kapcsolatban hamarosan jönnek a friss hírek... de addig is alább elérhető egy vadonatúj dal, a 'Mouth of Ahriman' szöveges klipje:

A bandáról a www.nekrokraft.com oldalon lehet bővebb infókat találni.


NEKROKRAFT - új szöveges klip a svéd extrém metal bandától
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.