Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Hamarosan új albumot ad ki a Scariot, Blood Red Throne és Withem tagok alkotta BIG CITY zenekar - itt az új dal / videoklip, a 'Running For Your Life'!

2018-06-14
A Big City nevezetű, norvég melodic heavy metal banda a ROAR! Rock Of Angels Records kiadóval kötötte meg új lemezszerződését.

A Big City felállását a Scariot, a Blood Red Throne, a Withem, a Maraton és a Memoria Avenue egyes tagjai alkotják. A Big City soron következő albuma, vlamint debütáló, 'Wintersleep' című lemeze 2018. június 22-én jelenik meg dupla CD-n, a ROAR! Rock Of Angels Records jóvoltából.

A Big City egy melodic heavy rock / metal banda Norvégiából. Az együttest alkotó zenészek több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a metalzene több ágában is: Daniel Olaisen gitáros megfordult például a Satyricon és a Blood Red Throne zenekarokban, míg Frank Nordeng Røe dobos és Miguel Pereira basszer a prog-metalista Withem felállását erősítik (előbbi session-dobosként megfordult a Circus Maximus-ban is). Frank Ørland gitáros továbbá a Scariot ex-tagja, Jan Le Brandt énekes pedig a Memoria Avenue és a Northquake nevezetű bandákban frontemberkedik.

A Big City elsőszámú dalszerzője maga a gitáros, Daniel Olaisen, aki jelen esetben - eltérően korábbi, extrém metalista munkásságától - '80-as évekbeli riffekkel és témákkal operál. A Big City 2013-ban mutatkozott be, egy 'Wintersleep' című albummal - ezt a Mayhem Music kiadó gondozta.

A zenekar mostanra megírta és felvette második nagylemezének dalait. A 2018-as év minden eddiginél nagyobb szabású lesz a banda történetében; ugyanis új albumot adnak ki; és megjelenik újra a 'Wintersleep' is. Mindemellett hamarosan bejelentik első koncertjüket is!

Mint kiderült, az új lemez a 'Big City Life' címet viseli. Az új, dupla lemezes kiadványra került fel bónuszként a 'Wintersleep' 2018-as verziója. Mindkét albumot Martin Berger (Screams Of Scarlet, Blood Red Throne, Zerozonic) keverte és maszterizálta, a Skar Production stúdióban. Az alább látható borító Tim Eckhorst (Scorpions, Ektomorf, UDO, Wacken Open Air) műve.

A tracklista:
01. Big City Life
02. Cryin’ In The Night
03. Daemon In The Dark
04. Rocket Man
05. Stars Surrounding
06. From This Day
07. Running For Your Life
08. Forgive Me Now
09. Tower Of Babylon
10. Home Again

Az első ízelítők, a 'From This Day' szöveges klipje és a 'Running For Your Life' Jim Evgenidis (Icon Filmworx Studios) által rendezett hivatalos kisfilmje lentebb elérhetők:


Hamarosan új albumot ad ki a Scariot, Blood Red Throne és Withem tagok alkotta BIG CITY zenekar - itt az új dal / videoklip, a 'Running For Your Life'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.