Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

FROZEN CROWN - itt az új videoklip a 'Crowned in Frost' albumról: 'In The Dark'!

2020-04-01
A Frozen Crown egy dallamos power metal banda, amiben vegyesen hallható női és férfi ének. Hatásaik tekintetében a Sonata Arctica / Nightwish / Orden Ogan vonalat kell elképzelni.

A Frozen Crown egy évvel a debütáló, 'The Fallen King' című album megjelenése után dobta piacra második nagylemezét, ami a 'Crowned in Frost' címet kapta.

A banda főnöke / dalszerzője, Federico Mondelli ezúttal is klasszikus heavy / power metal-komponensekkel szerelte fel a bandát; ezáltal is lett a 'Crowned in Frost' egy agresszív és monolit album, ami az elejétől fogva lebilincseli a hallgatót gazdag hangzásával és sokszínű megszólalásával - nem is beszélve Giada "Jade" Etro elbűvölő énekhangjáról...

Hasonlóan az első album gyakorlatához, az új lemez teljes egészét Federico írta, aki egyúttal a dalok gitár- és billentyű-témáit is rögzítette (sőt, ő tervezte a lemezborítót is). A dob-témák komponálásáért Alberto Mezzanotte felelt; míg a dalszövegek Giada és Federico közös alkotásai. Az utólagos hangmérnöki munkákat Andrea Fusini végezte el.

A 'Crowned in Frost' 2019. március 22-én jelent meg CD-n és digitálisan, a Scarlet Records jóvoltából (július 26-án pedig limitált bakeliten), az alább látható borítóval és tracklistával:

01. Arctic Gales
02. Neverending
03. In The Dark
04. Battles In The Night
05. Winterfall
06. Unspoken
07. Lost In Time
08. The Wolf And The Maiden
09. Forever
10. Enthroned
11. Crowned In Frost

Íme a legfrissebb videoklip, az 'In The Dark', valamitn a korábban megjelent 'Neverending' és 'Forever' kisfilmek:

A Frozen Crown könnyen megjegyezhető, de epikus refrénekkel, dallamos gitár-riffekkel és különleges vokál-dutettekkel operál, létrehozván ezáltal egy szilárd power metal-alapot. Ezen felül dalaikat klasszikus heavy metal zenei elemekkel (Iced Earth, Iron Maiden), folk és melodic death-témákkal (korai Children Of Bodom, Dark Tranquillity) és hörgős vokálokkal vegyítik. Kompozícióik sokszínűségét továbbá a gazdag billentyű-játékok és az alapvető epikusság fokozza - ettől függetlenül azonban leginkább gitár-központú muzsikát játszanak.

A Frozen Crown dalszerzői munkáit az énekes / gitáros / billentyűs Federico Mondelli (Be The Wolf), valamint a front-asszony Giada Etro (Ashes You Leave, Tystnaden) látja el. A banda felállását egy 18 éves gitárosnő, Talia Bellazecca, illetve Filippo Zavattari basszusgitáros és Alberto Mezzanotte dobos teszi teljessé.

A zenekar debütáló albuma, a ‘The Fallen King’ 2018. február 9-én jelent meg, világszerte (Japán kivételével) a Scarlet Records gondozásában.

Néhány hónappal később, június végén a banda az alábbi hírekkel szolgált: "Amikor belevágtunk ebbe a projektbe, nem is gondoltuk volna, hogy debütáló albumunkat ilyen sokan megveszitek majd. E csodálatos támogatás révén újabb szintre emelkedhetünk, és új horizontba helyezhetjük a 'The Fallen King'-et. Mától a lemez elérhető 350 példányszámra limitált, dedikált LP-változatban is, a Bigcartel store-ban. Köszönjük nektek, hogy veletek közösen érhettük el ezt a mérföldkövet. Sokkal tartozunk nektek!".

Az első ízelítő, a 'The Shieldmaiden' című szám szöveges videója alább megtekinthető. Újabban napvilágot látott a 'Kings', az 'Everwinter' és az 'I Am The Tyrant' című szám hivatalos kisfilmje is:


FROZEN CROWN - itt az új videoklip a 'Crowned in Frost' albumról: 'In The Dark'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.