Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PRIMORDIAL - nemzetközi toplistákon az 'Exile Amongst the Ruins' album!

2018-04-10
Az ír pogány metal banda új nagylemeze 2018 márciusában jelent meg, a Metal Blade Records jóvoltából.

A március 30-án megjelent 'Exile Amongst the Ruins'-t azzal az Ola Ersfjord hangmérnökkel rögzítette a banda, akivel együtt dolgoztak a 2016-os, 'Gods to the Godless' című koncert albumon is. Az új lemezt egyébként a dublini Camelot Stúdióban vették fel.

Mint az az első heti lemezeladások alapján kiderült, az új album több ország toplistájára is felkerült.

A lemez megrendelhető különféle formában (CD-n, bakeliten, digitálisan, exkluzív szettben, merchandise termékekkel kiegészítve), közvetlenül a Century Media honlapjáról.

Az album borítója és dallistája így néz ki:

01. Nail Their Tongues
02. To Hell Or The Hangman
03. Where Lie The Gods
04. Exile Amongst The Ruins
05. Upon Our Spiritual Deathbed
06. Stolen Years
07. Sunken Lungs
08. Last Call

Hangzását tekintve az új album épp azt a vonalat viszi tovább, amit a nagysikerű, 2014-es 'Where Greater Men Have Fallen' albummal megkezdett a banda - ezúttal azonban jóval nyersebb, old-schoolszerű megszólalással operálnak a nóták. Az 'Exile Amongst the Ruins' egyaránt ajánlott a régi és az újabb, potenciális rajongóknak.

Elsőként a 'Stolen Years' című single látott napvilágot. Ennek kapcsán A.A. Nemtheanga énekes elmondta: "A 'Stolen Years' talán különös választásnak tűnik részünkről, mint az első single, és valamilyen tekintetben tényleg furcsa is... Ez ugyanis nem a megszokott, véres és epikus nóta, ami tragédiát és dicsőséget egyaránt magán visel, és nem is egy 9 perces doom-ópusz. Persze nem kell félnetek, ezekből is vannak jócskán az albumon; de most valami mással szeretnénk felvezetni a kiadványt. Az új albumon egyébként vannak további meglepetések is - ez az egyik közülük; egy rövid és végtelenül leegyszerűsített dal, ami majdnem nem is került fel a végleges anyagra... A videót Costin Chioreanu szerkesztette - tulajdonképpen azt a pillanatot foglaljuk össze, amikor a kalandod megkoronázásaképpen színpadra állhatsz. Maga a dal a Föld végóráit mutatja be - sosem tudhatjuk, mikor jön el az armageddon; akár már ma este is esedékes lehet...".

Újabban megjelent a 'To Hell Or The Hangman' hivatalos videója, amit az énekes így kommentált: "1493-ban Walter Lynch-et felakasztotta saját apja, James Lynch, az Írország nyugati partjain található Galwayon polgármestere. Tette mindezt egy hozzá közel álló, fiatal spanyol nemes meggyilkolásáért cserébe. Ez a spanyol férfi beleszeretett egy fiatal lányba, Agnes-be, aki a Lynch-ház szolgálójaként dolgozott; Walter pedig féltékenységből vette el a fiú életét. A történet konkrétan egy feldühödött utcai lincselésről szól, illetve bemutatja James miképpen jutott arra a döntésre, hogy a saját kezével végzi ki fiát, Walter-t. A 'To Hell Or the Hangman' azonban Walter szemszögéből mutatja be ezt a sztorit, ami összefoglalván egy viszonzatlan szerelem és egy gyilkos végzet meséje. Ezt a különös történetet választottuk az album kettes számú single-dalának. Induljon a sötét romatika - álljatok a táncparkettre!".

A lemez címadó dalának videoklipjét március 13-án tették közzé. Ennek kapcsán így szól a banda-közlemény: "Ez egy egyszerű történet. Egy katona hányatott sorsát mutatjuk be; ami rengeteg emberre igaz volt a múltban, és lesz ezután is. Ez a konkrét történet Írországban játszódik, nagyjából 100 évvel ezelőtt. Se több, se kevesebb - ők a Szellemek; mi vagyunk Romlottak".

Az album alább teljes egészében végighallgatható:

Az 'Exile Amongst the Ruins' európai lemezbemutató turnéja április 12-én veszi kezdetét. A Heathen Crusade elnevezésű körúton - ami április 23-án a budapesti Brba Negrába is elér - a finn Moonsorrow és a német Der Weg Einer Freiheit kíséri a Primordial.

Primordial: "12 évvel az eredeti Heathen Crusade turné után ismét visszatérünk az európai színpadokra, a Moonsorrow társaságában. Rengeteg dolog változott azóta a világban; még több seb, még több másnaposság, még több ránc az arcunkon; de a spirituális kapocs megmaradt köztünk. Pogányok leszünk a végletekig, és a jövőben egyre durvábbak lesznek a másnapok; míg egyszer meg nem halunk!".

Moonsorrow: "Boldogan jelenthetjük be, hogy európai turnéra indulunk jóbarátaink, a Primordial társaságában! Ezekkel az ír fickókkal most először koncertezünk a 2006-os körút óta; de mégis olyan, mintha tegnap történt volna mindez... A Moonsorrow és a Primordial között egy valódi sprituális kapocs van, ami igazán különlegessé teszi majd ezt a turnét. Ne hagyjátok ki tehát ezt a ritka alkalmat!".

Der Weg Einer Freiheit: "Lévén mi magunk is hatalmas rajongói vagyunk a Primordial-nak, boldogan jelenthetjük be, hogy ezekkel az ír legendákkal, valamint a Moonsorrow zenekarral indulunk turnéra 2018 márciusában. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen remek felállásnak lehetünk résztvevői; é alig várjuk már bemutathassuk élőben is a közönségnek új, 'Finisterre' című albumunkat. Hamarosan találkozunk!".

A Moonsorrow 2016. április elsején adta ki története eddigi legsikeresebb lemezét, a 'Jumalten Aika'-t - erről bővebben itt írtunk.

A Der Weg Einer Freiheit új albuma, a 'Finisterre' augusztusban jelent meg - erről itt számoltunk be.


PRIMORDIAL - nemzetközi toplistákon az 'Exile Amongst the Ruins' album!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.