Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE SEA WITHIN - prog-rock szuper-group állt össze a Transatlantic, a Pain Of Salvation és a The Flower Kings egyes tagjaiból

2018-06-19
Az all-star prog-rocker The Sea Within együttes 2018 nyarán adja ki bemutatkozó albumát, az InsideOut Music jóvoltából.

A The Sea Within zenekart Roine Stolt (Transatlantic, The Flower Kings), Daniel Gildenlöw (Pain Of Salvation), Jonas Reingold (The Flower Kings, Karmakanic, The Tangent), Tom Brislin (Yes Symphonic, Camel) és Marco Minnemann (Steven Wilson, The Aristocrats, UK, Joe Satriani) alkotja.

Stolt elmondta, hogyan állt össze a szuper-group: "Úgy emlészem, az egész a lemezkiadó javaslatával indult, ami arra vonatkozott, hogy hozzunk össze egy új bandát, ami frissen, tiszta lapról indul; hátha ez a kollektív megmozdulás valami igazán egyedi dolgot eredményez majd. Először is meg kellett bizonyosodnunk arról, hogy tudunk-e rendes egységként működni, és jól szól-e a zenénk a színpadon és a lemezen. Végül minden így is lett! Nevezhetitek szuper-groupnak, ha úgy tetszik - nekünk nem ez a lényeg...".

A banda a londoni Livingston Stúdióban vágott bele a munkálatokba 2017 őszén. Roine ezzel kapcsolatban így folytatta mondandóját: "A stúdióba vonulás eleinte elég rizikós volt, mivel korábban nem játszottunk együtt ilyen körülmények között. Persze demókat már előtte is küldözgettünk egymásnak, de akkor még nem tudtuk, hogy vajon működik-e az együtt zenélés... Végül azonban úgy alakult, hogy olyan jól éreztük magunkat, hogy több mint 2 órányi zenét vettünk fel, miközben ötleteket váltottunk megállás nélkül. Emellett azt is meg kell jegyezni, hogy a stúdión kívül is remekül szórakozunk: rengeteget röhögünk és sztorizgatunk London pubjaiban - természetesen ez a része is fontos a dolognak".

A The Sea Within zenei irányzatát illetően Roine hozzátette: "Vannak prog-, sőt pop-elemek is a dalainkban; továbbá az art-rock és a filmzenei máfaj is befigyel. Én úgy gondolom, hogy ez a zene a kollektív, művészetre és költészetre vonatkozó elképzeléseink szüleménye. Reméljük a The Sea Within létrehozásával kezdetét veszi egy igazi kaland, mind számunkra, mind a nyitott gondolkodású prog-rajongók számára".

A The Sea Within hat hónap alatt készítette el debütáló albumát; méghozzá néhány neves vendégzenész közreműködésében. "Eljött hozzánk Jordan Rudess a Dream Theater-től, aki az egyik dalban zongorázik. Aztán itt volt a legendás Jon Anderson is, aki egy másik dalban segédkezett; míg Rob Townsend szaxofonon és furlyán játszik Steve Hackett társaságában. Mindannyian sajátos stílusukkal járultak hozzá a zene sokszínűségéhez".

A The Sea Within debütáló albuma június 22-én lát napvilágot, az InsideOut Music kiadó jóvoltából, többek közt speciális, dupla lemezes digipakban, dupla gatefold LP-n (2 CD-vel kiegészítve), valamint digitálisan. Íme a borító és a dallista:

CD1
01. Ashes Of Dawn
02. They Know My Name
03. The Void
04. An Eye For An Eye For An Eye
05. Goodbye
06. Sea Without
07. Broken Cord
08. The Hiding Of The Truth
 
CD2
01. The Roaring Silence
02. Where Are You Going?
03. Time
04. Denise

Az album stúdiós munkálatait összefoglaló videó-sorozat első két része lentebb megtekinthető. Szintén lentebb látható a lemez bakelites változatának "kicsomagoló" videója.

A banda már be is jelentette első hivatalos fellépését: ez a németországi Loreley-ban, a Night of the Prog Fesztiválon fog megvalósulni, 2018 júliusának közepén (fellép többek közt a Camel, a Big Big Train és a Riverside is). Ezen a koncerten számos neves vendég lép színpadra a bandával.

"Igyekszünk majd a lehető legtöbbet turnézni. Egy nagyszerű zenekari felállásáunk, egy nagyszerű kiadónk és egy fantasztikus ügynökünk (Rob Palmen). Nem mellesleg Marcela Bolivar az illusztrátorunk; tehát minden remekül alakul. Sajnos Daniel nem tud részt venni a koncerteken, mivel komoly elkötelezettségei vannak eredeti bandája, a Pain Of Salvation oldalán; ezért a színpadon Casey veszi át a mikrofont. Egyébként megpróbáljuk eljátszani a teljes albumot; ezáltal is folyamatosan próbálunk fejlődni. Zeneileg igencsak sokat tudunk nyújtani magunkból, mind a stúdióban, mind a lemezen; és biztos vagyok benne, hogy ez a jövőben csak még több lesz... A 'The Sea Within' album viszont egy fantasztikus kezdet. Izgatottan várjuk, hogy mindenki hallhassa, mit művelünk; és azt is, hogy végre a színpadokon is bizonyíthassunk!".

Hamarosan bejelentik a 2018-as / 2019-es turné-terveket...


THE SEA WITHIN - prog-rock szuper-group állt össze a Transatlantic, a Pain Of Salvation és a The Flower Kings egyes tagjaiból
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.