Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Októberben új albummal jelentkezik a legendás IRON ANGEL - itt a friss dal és videoklip, a 'Bridges Are Burning'!

2020-08-21
A speed metal műfaj egyik úttörő bandája, a német Iron Angel 'Emerald Eyes' címmel látta el új albumát.

Az Iron Angel megújult felállással (új gitárossal) rögzítette új stúdiólemezét, mint a 2018-as 'Hellbound' album folytatását. Az új, 'Emerald Eyes' című albumot 2019 októbere és decembere között vették fel, a Hamburghoz közeli DaDaSound Stúdióban.

Az 'Emerald Eyes' album 2020. október 2-án lát napvilágot, a dán Mighty Music kiadó jóvoltából. Az új lemezen a banda hangzásának kiforrott, tökéletesre csiszolt formáját hallhatjuk. Új dalaik mentesek mindenféle kompromisszumtól - ehelyett erős intenzitás és agresszió fedezhető fel bennük. Az 'Emerald Eyes' album révén visszarepülhetünk a thrash-korszak legszebb időszakába - erre pedig utoljára az 1985 -ös 'Hellish Crossfire' album esetében volt példa.

"Minden lehetséges tekintetben szerettünk volna fejlődni" - nyilatkozta Maximilian Behr dobos. "Egyrészről - hangzás tekintetében - azon voltunk, hogy visszatérjünk a 'Hellish Crossfire' albumhoz; másrészről viszont igyekeztünk felvonultatni saját erősségeinket, ahelyett, hogy más bandáktól nyúlnánk témákat. Érzésünk szerint mindez sikeresen össze is jött! Az 'Emerald Eyes' albumon a múlt és a jelen házasságát ismerhetitek meg, és egyúttal kivetettük a szemünket a jövőre is!".

Az 'Emerald Eyes' megjelenik digitálisan, CD-n és bakeliten. A borító és a dallista így néz ki:

01. Sacred Slaughter
02. Descend
03. Sands Of Time
04. Demons
05. What We're Living For
06. Emerald Eyes
07. Fiery Winds Of Death
08. Sacrificed
09. Bridges Are Burning
10. Heaven In Red
11. Dark Sorcery

Megtekinthető lentebb az első két új single-dal, a 'Sands Of Time' és a 'Bridges Are Burning' hivatalos videoklipje:

A kultikussá vált Iron Angel 1980-ban alakult Hamburgban. Első körben a zenekar két klasszikus alumot adott ki (1985 - 'Hellish Crossfire', 1986 - 'Winds of War'), és Európa-szerte ismertté vált intenzív és emlékezetes koncertjeinek köszönhetően.

A banda néhány évvel ezelőtt tért vissza a színre - legutóbb például a King Diamond előzenekaraként turnéztak Németországban, bebizonyítván, hogy az új évezredben is tele van életerővel és energiával a "Vasangyal". 2016-ban felléptek a Metal Magic fesztiválon; egy évvel később pedig a Headbanger's Open Air nagyszínpadán adtak koncertet. Emellett lebonyolítottak egy nagysikerű dél-amerikai turnét is.

2018-ban végre eljött az idő a régóta várt viszatérő album kiadására: több mint 30 év elteltével tehát új stúdiólemezzel jelentkezett az Iron Angel! A 'Hellbound' címet viselő speed metal-kollekció 2018. május 4-én látott napvilágot, Skandinávia elsőszámú rock- / metal-kiadója, a Mighty Music jóvoltából.

A tracklista:
01. Writing's On The Wall
02. Judgement Day
03. Hell And Back
04. Carnivore Flashmob
05. Blood And Leather
06. Deliverance In Black
07. Waiting For A Miracle
08. Hellbound
09. Purist of Sin
10. Ministry Of Metal

Ezt az albumot itt lehet megrendelni CD-n, digitálisan és limitált LP-n.

Lentebb elérhető a 'The Unnamed One' című szám hivatalos szöveges klipje, valamint a 'Ministry Of Metal' és a 'Blood And Leather' dalok videoklipje:

Az Iron Angel jelenlegi felállását Dirk Schröder énekes, Didy Mackel basszusgitáros, Nino Helfrich és Robert Altenbach gitárosok, valamint Mäx Behr dobos alkotja.


Októberben új albummal jelentkezik a legendás IRON ANGEL - itt a friss dal és videoklip, a 'Bridges Are Burning'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.