Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

26 év után új albummal tért vissza a SPREAD EAGLE - itt az új dal, a 'Cut Through'!

2019-09-18
A veterán amerikai hard rock csapat az olasz Frontiers Music Srl kiadó kötelékében látott neki új nagylemeze munkálatainak.

A Spread Eagle abban a New York City-beli Music Building-ben írta meg új dalait, ahol klasszikussá vált debütáló albumuk slágerei is születtek. Az új számok felvételei a brooklyni Studio E falai között zajlottak, egy Grammy-díjas producer, Tom Camuso társaságában. Az új, 'Subway to the Stars' című album "garantáltan nem okoz csalódást senkinek; lévén pontosan ott folytatódik, ahol a banda öröksége félbeszakadt".

A 'Subway to the Stars' augusztus 9-én jelent meg, a Frontiers jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Subway To The Stars
02. 29th Of February
03. Sound Of Speed
04. Dead Air
05. Grand Scam
06. More Wolf Than Lamb
07. Cut Through
08. Little Serpentina
09. Antisocial Butterfly
10. Gutter Rhymes For Valentines
11. Solitaire

"A Spread Eagle számára hatalmas megtiszteltetés, hogy a Frontiers-családhoz tartozhat. A Frontiers segítségével ismét erős platformmá változott bandánk neve - talán minden eddiginél szélesebb körökben terjeszthetjük sajátos stílusú rockzenénket. Ígérjük, az új album végtelenül energikus és erőteljes lesz; lévén mi testvérek vagyunk, és feszes köztünk a kötelék. De mindenek előtt a legfontosabb, hogy a rajongók számára csináljuk ezt az egészet; ők a mi legnagyobb inspirációnk" - nyilatkozta Ray West énekes.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy ennyi év után ismét munkába állhattunk, és összehozhattunk egy fasza kis albumot, a korábbi Spread Eagle-lemezek lelkületével felvértezve" - tette hozzá Rob De Luca basszusgitáros / producer. "Úgy tűnik, mintha 9 életet éltem volna a legutóbbi Spread Eagle lemez megjelenése óta... ezzel arra akarok utalni, hogy jelen esetben remekül hasznosíthatom minden eddigi tapasztalatomat, tudásomat. A Frontiers tökéletesen ismer minket, és megérti a céljainkat; ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy velük dolgozhatunk!".

De Luca így folytatta: "Elsődleges célunk egyébként az volt, hogy visszatérjünk a tojás belsejébe. Nem feltétlenül a debütáló album gyökereihez, hanem annál is lentebb... smikor még nem volt mögöttünk lemezkiadó, és Kelet-NYC-ben próbálgattuk első dalainkat. Éjt nappallá téve azon voltunk, hogy megvalósítsuk álmainkat. Egy igazi csapat voltunk, és dolgainkat senki nem szkíthatta félbe. Ez volt a Spread Eagle legnyersebb, legmocskosabb mivolta. Persze az időben nem lehet visszautazni, de ettől függetlenül szerettük volna visszahozni azt a feelinget, amit a pengeéles riffek hangja nyújtott azokban a '80-as évekbeli pincékben, és mindezt akartuk az új élményeinkkel gazdagítani".

A Spread Eagle-nek ez az első teljes értékű nagylemeze az 1993-as 'Open to the Public' óta. A 'Subway to the Stars' rendelési infói itt érhetők el.

Az első új dal / videoklip 'Sound Of Speed' címmel látott napvilágot. De Luca ennek kapcsán elmondta: "Olyasvalamit akartunk prezentálni, ami tele van lőerővel, sugárhajtással. Miután megalkottuk a verse-riffet, a refrén és a többi szekció már jött magától, megállíthatatlanul. A dalszerzői folyamatok elejétől fogva éreztük, hogy ez lesz az a nóta, amivel újra megismertetjük a közönséggel a Spread Eagle-t. És nagyon örülök, hogy ezt a Frontiers is pontosan így érezte. Ahogy fentebb említettem, ebben a számban - és az egész albumban - benne van mindaz, ami annak idején, az indulásunkkor jellemzett minket; azon felül pedig felvonultatja az elmúlt évtizedek tapasztalatait is".

Újabban megjelent a 'Grand Scam', a '29th Of February' és a 'Cut Through' című szám is:

A Spread Eagle aktuális felállása így néz ki:

Ray West - ének, ütős hangszerek
Rob De Luca - basszusgitár, vokál
Ziv Shalev - gitár
Rik De Luca - dobok


26 év után új albummal tért vissza a SPREAD EAGLE - itt az új dal, a 'Cut Through'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.