Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

USURPRESS - itt a svéd "primitív / progresszív death metal banda" új klipje, az 'Interregnum'!

2018-05-29
A svéd Usurpress együttes a lengyel Agonia Records kiadó jóvoltából adta ki negyedik, 'Interregnum' című nagylemezét, 2018. február 23-án.

Az 'Interregnum' az önmagát "primitív és progresszív death metal bandaként" definiáló Usurpress ambíciózus koncept-albuma, a 2016-os 'The Regal Tribe' folytatása.

Az új albumon - a Stefan Pettersson (ének / dalszövegek), Påhl Sundström (gitár / zene) és Daniel Ekeroth (basszusgitár / zene) alkotta alap-felállás mellett - ezúttal egy jazz-fusion dobos, Stefan Hildman, illetve egy ambient / trance billentyűs, Erik Sundström játszik. Az 'Interregnum' ezáltal lesz "a Camel és a Bolt Thrower szentségtelen, de mégis kiválóan funkcionáló korcsa". A rajongók tehát "a megszokottól eltérő mesterműre számíthatnak; olyasmire, ami még véletlenül sem evilági".

Az új lemezt a világhírű Dugout Productions Stúdióban (Soilwork, Behemoth, In Flames, Dark Funeral, stb.) vették fel és keverték le, a banda szülővárosában, a svédországi Uppsalában.

Az Usurpress az alábbi közleményt adta az új album kapcsán: “Ezúttal igyekeztünk kihívásokat állítani a bejáratott dogmákkal szemben, és próbáltuk előtérbe helyezni saját megfogalmazású death metal-stílusunkat. Elsősorban a gitáro-orientált keményzene gyökereihez nyúltunk vissza; még a death metal előtti időkbe... sőt, amikor még heavy metal se nagyon létezett. Leginkább tehát a klasszikus, '70-es évek eleji hard rock és prog rock bandáktól merítettünk inspirációt; és ezt fűszereztük meg némi keményebb death metal-ízzel. Akinek esetleg kétségei lennének a hangzás eredetisége felől, azt biztosíthatjuk arról, hogy jelen esetben továbbra is egy igazi death metal albumról van szó - mindössze annyi az eltérés, hogy ezúttal némi retro, '70-es évekbeli visszatekintés figyelhető meg. Továbbra is Usurpress maradunk, de, a zenénk lassab, egyben keményebb és jóval komplexebb lett a korábbiaknál”.

A tracklista:
01. A Place in the Pantheon
02. Interregnum
03. In Books Without Pages
04. Late in the 11th Hour
05. Ships of Black Glass (I: Shards, II: Black Echo)
06. The Iron Gates Are Melting
07. The Vagrant Harlot

Az album megrendelhető digipak CD-n, fekete / arany színű limitált LP-n, digitálisan és exkluzív box-szett formájában (pólóval kiegészítve). Ízelítőképpen lentebb meghallgatható az 'In Books Without Pages' és a 'The Iron Gates Will Melt' című tétel, valamint megtekinthető a címadó dal májusban megjelent videoklipje, amit Jimmy Johansson (Super Lino Puro) rendezett:


USURPRESS - itt a svéd
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.