Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Joseph Michael énekessel áll fel a SANCTUARY a Warrel Dane-t búcsúztató turnén

2018-01-12
Miután a legendás Sanctuary eredeti gitáros-énekes frontembere, Warrel Dane december 13-án szívroham következtében elhunyt, a banda egy búcsú-turnét jelentett be.

A metal műfaj egyik legsokoldalúbb énekeseként ismert Warrel Dane eredeti bandája, a Sanctuary az Iced Earth előzenekaraként indul észak-amerikai turnéra. Eddig úgy tűnt, hogy a körutat a frontember halála miatt lemondják, de a tagok úgy döntöttek, egyfajta búcsú-turnét rendeznek Dane emlékére. A Dane életét és munkásságát ünneplő tribute-túrán a Witherfall-ból és a Midnight Reign zenekarból ismert Joseph Michael fog a mikrofon mögött állni (ő nem mellesleg a néhai Ronnie James Dio unokaöccse).

A Sanctuary gitárosa, Lenny Rutledge elmondta: “A Sanctuary úgy döntött, nem mondja le az Iced Earth-tel közös turnét; lévén így méltóan elbúcsúztathatjuk testvérünket, Warrel Dane-t. Ennek beteljesítéséhez egy jóbarátunk, a Witherfall-os Joseph Michael segítségét kértük. A koncertek szettjei régi és újabb dalokból fognak állni - ezeket a lehető legtiszteletteljesebb, minőségi módon fogjuk előadni Warrel emlékére. Csatlakozzatok hozzánk ti is, és ünnepeljük meg együtt Warrel zenei örökségét. Alig várjuk már, hogy közösen hajtsunk fejet néhai barátunk és a Sanctuary munkássága előtt”.

A Dane-t búcsúztató turné dátumai és állomásai az alábbi plakáton olvashatók:

A Nevermore frontembereként is ismert Warrel Dane 2017. december 13-án, szerdán hunyt el, miután szívrohamot kapott a brazíliai São Paulo-ban. A barátok és családtagok január 7-én, Seattle-ben, a Studio Seven-ben búcsúztak el a legendától - ennek teljes felvétele itt tekinthető meg:

A Sanctuary a neves Chris "Zeuss" Harris (Soulfly, Hatebreed, Shadows Fall) producelésében vette fel utolsó (visszatérő) nagylemezét, ami 2014. október 6-án jelent meg, 'The Year The Sun Died' címmel (erről itt számoltunk be). Azóta kiadott a banda egy "elveszett demókból" álló hivatalos albumot is.


Joseph Michael énekessel áll fel a SANCTUARY a Warrel Dane-t búcsúztató turnén
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.