Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A Marduk dobosa és az Obscura basszerosa játszik az új KAOTEON albumon, ami február végén jelenik meg

2018-01-12
A Kelet találkozik a Nyugattal ebben az új extrém metal zenei kollaborációban, amit a libanoni származású Kaoteon együttes kezdeményezett.

Az eredetileg Bejrút városából származó, jelenleg Amszterdamban székelő Kaoteon egy virtuóz basszusgitárossal, Linus Klausenitzer-rel (Obscura), valamint egy vérbeli dob-mesterrel, Fredrik Widigs-szel (Marduk) állt össze új albumán, aminek címe: 'Damnatio Memoriae'.

Hogy még "nemzetközibb" legyen a projekt, a banda egy brit menedzsment-céggel is szerződést kötött, Dr. Lina “Metalina” Khatib és stábja személyében; az új albumot pedig egy svéd hangmérnök, Daniel Bergstrand (Abbath, Behemoth, Dark Funeral) keverte és maszterizálta.

Ez a multi-kulturális kollaboráció hozza össze először Widigs-et és Klausenitzer-et. Az utóbbi egyenesen "a libanoni metal-színtér legendájának" nevezte a Kaoteon-t, miután idén áprilisban fellépett velük a Beirut Metal Fest színpadán.

A Kaoteon alapítója / vezére, Anthony elmondta, hogy miután meghallgatta a Klausenitzer-rel és Widigs-szel közös dalokat, teljesen le volt taglózva. “Amikor hazamentem, és rákevertem a srácok hangszereit a saját gitár-riffjeimre és bandatársam, Wolflust vokáljaira, és meghallgattam a végeredményt, már akkor tudtam, hogy egy rendkívüli időtálló album van készülőben”. 

A Kaoteon missziója, hogy bemutassa a világnak egy távol-keleti banda küzdelmeit, fennmaradásának nehézségeit; mindezt egy nyers extrém metal album formájában, "igazságot téve az elmúlt 30, hátrányos helyzetben töltött évért" - tette hozzá Wolflust. A Kaoteon-nak egyébként a legmagasabb fokú cenzúrával kellett szembenéznie Libanonban: "ördög-imádatért" börtönbe is kerültek; sorozatosak voltak a rendőri razziák, és rendszeresen támadták meg őket különféle vallási csoportok. Egy borzalmas, de izgalmas és őszinte történetet mesél el a banda, a létfennmaradásról és a közel-keleti elnyomásból való kitörtésről.

A Kaoteon közleménye így szól: "A libanoni metalisták a legbarátságosabb, legfantasztikusabb emberek ezen a környéken. Szomorú látni, hogy ilyen mértékben vész kárba a térség potenciálja, amiatt, hogy valakik valahol igazságtalanul börtönzik be, és zárják határok közé az itt élőket. A színtér azonban éhezik a metalzenére - a külföldről érkező bandák tehát hatalmas fogadtatásban részesülnek, ha errefelé látogatnak. A holland szítér - ahol jelenleg is mi tartózkodnk - komoly támogatásban részesíti a helyi tehetségeket; nem úgy, mint a libanoni szcéna. A holland színtér előnyben részesíti a magas szinten kivenelt bandákat; míg a libanoniak inkább a nemzetközi bandákért rajonganak - de azt is csak mértékkel...".

A 'Damnatio Memoriae' albumot február 23-án adják ki. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Damnatio Memoriae
02. Barren Lands
03. Raging HellFire
04. Venom of Exalt
05. The Will
06. Non Serviam
07. Light of Compassion
08. Into the Mouth of Kaos
09. A Breath

Három új dal ('Non Serviam', 'The Will', 'Damnatio Memoriae') szöveges videója itt elérhető:


A Marduk dobosa és az Obscura basszerosa játszik az új KAOTEON albumon, ami február végén jelenik meg
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.