Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

LYNCH MOB - a 30. évforduló alkalmából újrarögzítik a klasszikus 'Wicked Sensation' albumot

2020-03-27
Az egykori Dokken gitáros George Lynch aktuális bandája, a Lynch Mob 2020-ra világkörüli turnét is beütemzett.

A Lynch Mob zenekar újra a két vezéregyéniség - George Lynch gitáros és Oni Logan énekes - irányítása alatt indul április közepén turnéra, hogy megünnepeljék a banda debütáló albuma, a 'Wicked Sensation' 30. évfordulóját.

Az ünnepi körúton teljes egészében el fog hangzani a 'Wicked Sensation' album, valamint néhány régi Dokken-klasszikus abból az időből, amikor Lynch gitározott a bandában.

A Lynch Mob világkörüli turnéján a Black Star Riders basszerosa, Robert Crane és Brian Tichy dobos (Whitesnake, The Dead Daisies) kíséri Lynch-et és Logan-t. Ugyanez a felállás rögzíti hamarosa újra a teljes 'Wicked Sensation' albumot, a 30. évforduló alkalmából.

A világkörüli turné eredetileg 2020 márciusában indult volna, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a dátumok egy hónappal későbbre. Emellett a nyár és az ősz folyamán is rendszeresen koncertezik majd a banda. A jelenlegi beosztás itt található meg.

Hamarosan jönnek a friss hírek, további bejelentések...

Oni Logan énekes első körben 1990 és 2014 volt a Lynch Mob tagja, majd pedig 2018 januárjában lépett ki a bandából. Utána - 2019 októberében - Sean McNabb basszusgitáros (Quiet Riot, Dokken, Great White) is távozott a zenekarból. A basszer a következő közleményt adta ki: "Szeretnék köszönetet mondani minden rajongónak, aki támogatta a Lynch Mob-ot, és azon belül is jómagamat az elmúlt 8 évben, és valaha. A mai nappal lemondok bandán belüli posztomról, és a lehető lejobbakat kívánom mindenkinek. Rettentően büszka vagyok legutóbbi lemezünkre, a 'The Brotherhood'-ra, és minden koncertre, amit közösen bonyolítottunk le. Mindenkinek a legjobbakat! Alig várom már, hogy kezdetét vegye karrierem következő fejezete!".

Oni Logan énekes távozását illető, 2018-as közleménye így szól: "A testvériség egyik tagja távozni készül. Az új év új kezdeteket hozott magával - ezek közt van olyan is, ami komoly szívfájdalommal jár, és van olyan is, ami szükségszerű. Jómagam voltam a Lynch Mob eredeti énekese több éven keresztül - még ha nem is folyamatosan -; rengeteg fantasztikus bulit nyomtam a srácokkal, és számtalan mérföldet utaztunk ezidő alatt. Nagyon büszke vagyok azokra a felvételekre, amiket közösen készítettünk, és alapvetően büszke vagyok erre a testvériségre is, ami közöttünk létrejött. Szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak, akik eljöttek a koncertekre; köszönöm az érdeklődést és a támogatást. Izgalmasnak ígérkezik számomra a jövő! Alakulóban van ugyanis egy új stúdió- / turné-projekt. A dalszerzés és a stúdiózás mindig is hatalmas kielégülést jelentett számomra; így már nagyon várom, hogy kipróbálhassam mindezt más előadók társaságában, más bandák színeiben is. Remek dolgok vannak tehát a tarsolyomban. Hamarosan jelentkezem! Addig is a legjobbakat mindenkinek!".

A 12 évig a Dokken gitárosaként tevékenykedő George Lynch 1990-ben hozta létre a Lynch Mob zenekart, ami a debütáló 'Wicked Sensation' albumtól kezdve egészen a mai napig a világ minden táján pozitív fogadtatásban részesült az évek során. A banda single-dalainak ('Wicked Sensation', 'Tangled In A Web', 'River Of Love', stb.) köszönhetően Lynch hamar kiérdemelte a neves Guitar World magazin 'Minden idők legjobb gitárosának' járó címét. A Lynch Mob eredeti énekese Oni Logan volt, aki először 1991-ben lépett ki a bandából, majd 2009-es visszatérése után, 2011 nyarán hagyta ott váratlanul a zenekart. Ezt követően az énekesi poszton megfordult az Electric Sister tagjaként ismert Thadeus "Tad" Gonzalez, valamint Keith St. John (Montrose, Burning Rain) is. Logan 2014 elején tért ismét vissza Lynch bandájába. A kettejük közti kapcsolatról Logan korábban a következőket nyilatkozta: "Egyszerűen nem tudunk végleg elszakadni egymástól. Valami különleges kapocs van közöttünk, ami örökké összeköt minket. És ha őt kérdeznétek erről, ugyanezt válaszolná... Úgy tűnik, a közös energiáink nagyon jól működnek. George előadja ezeket a zseniális riffeket, amik engem azonnali dalszerzésre késztetnek. Ennyire egyszerű az egész".

Logan második visszatérése után a Lynch Mob eredeti felállásával vette fel a 'Sun Red Sun' albumot (erről bővebben itt írtunk), ami 2014 decemberében jelent meg. Ezt követően több nagyszabású amerikai és európai turnét is lebonyolított a banda. Közben pedig felvették a 'Rebel' című albumot, amit 2015 nyarán adott ki a Frontiers Records.

A Lynch Mob aktuális nagylemeze, a 'The Brotherhood' 2017. szeptember 8-án jelent meg, a Rat Pak Records gondozásában.

A Lynch Mob következő énekese Andrew Freeman (Last In Line, Devil's Hand) lett, akivel közösen néhány koncert erejéig játszott a banda. Őt követi Joe Retta (Sweet, Heaven & Earth), aki a hírek szerint a soron következő stúdiólemezen fog énekelni. A dobok mögött Jimmy D'Anda fog ülni, de egyelőre nem tudni, ki lesz a basszusgitáros; ahogy azt sem, mikorra készül el az új album.


LYNCH MOB - a 30. évforduló alkalmából újrarögzítik a klasszikus 'Wicked Sensation' albumot
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.