Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt az új videoklip az FM zenekar 11. stúdiólemezéről: 'Killed By Love'!

2018-11-03
A veterán brit hard rockerek a Frontiers Music Srl kiadó révén dobták piacra 11. nagylemezüket idén tavasszal.

A szólóban is aktív Steve Overland énekes vezette FM új stúdióalbuma az 'Atomic Generation' címet kapta - 2018. március 30-án jelent meg, a Frontiers révén.

Az 'Atomic Generation' felvételei a Staffordshire-beli Coal House Stúdióban és a londoni West3 Productions stúdióban zajlottak, Scott Ralph hangmérnök és Jeff Knowler ('Indiscreet 30', 'Heroes & Villains', 'Rockville', 'Metropolis') mixer közreműködésében.

"Érzésem szerint ez az eddigi legkiforrottabb, legteljesebb FM album, ami valaha is született" - mondta Steve Overland.

Az új lemez itt rendelhető meg, többek közt dedikált formában is. Ízelítőképpen lentebb meghallgatható az első új single, a 'Make The Best Of What You Got', valamint megtekinthető a 'Black Magic', a 'Playing Tricks On Me', a 'Killed By Love' és a 'Golden Days' újonnan megjelent videoklipje (a 'Killed By Love'-ot novemberben koncert-klip formájában is megosztották).

Másik hír, hogy az FM 2018. május 6-án lépett fel először az Egyesült Államok területén; mégpedig a Chicago-i Melodic Rock Fest 5 rendezvényen, Arlington Heights-ben. A banda emellett headliner-ként lép színpadra a Melodic Rock Fest skandináv változatán, amit a svédországi Malmöben rendeznek meg, június elsején. Mindezen felül az április 29.-i, milánói Frontiers Rock Festival-on is színpadra állt a veterán csapat, amit jelenleg az alábbi felállás alkot:

Steve Overland - ének, gitár
Jim Kirkpatrick - gitár
Merv Goldsworthy - basszusgitár
Pete Jupp - dobok
Jem Davis - billentyűk

A tracklista:
01. Black Magic
02. Too Much Of A Good Thing
03. Killed By Love
04. In It For The Money
05. Golden Days
06. Playing Tricks On Me
07. Make The Best Of What You Got
08. Follow Your Heart
09. Do You Love Me Enough
10. Stronger
11. Love Is The Law

Korábbi hír, hogy harminc évvel az FM együttes kultikussá vált debütáló albumának megjelenése után, a zenekar nemrég elkészítette az 'Indiscreet' "modernkori verzióját". Az FM tagjait több éven keresztül nyaggatták a kitartó rajongók, a lemez újrarögzítését illetően; lévén modern hang- és stúdiótechnikai eszközökkel még kiválóbban szólnának az egyébként is örökzöld klasszikusok.

Az elmúlt három évtizedben az 'Indiscreet' az FM legikonikusabb albumává lett. A banda ezért az ünnep alkalmából úgy döntött, hogy - eleget téve a rajongói követeléseknek - újra stúdióba vonul, és egy az egyben felveszi a teljes lemezt, mint az aktuális lemez, a 'Heroes & Villains' exkluzív folytatása. Miután ez megtörtént, kiderül, a dalok valóban új dinamikával és energiával lettek ellátva.

Miután egy csomó rajongó kérlelte tőlünk az 'Indiscreet' újrarögzítését, leültünk, és végighallgattuk a teljes albumot, majd rájöttünk, hogy valóban fel kellene egy kicsit turbózni ezeket a dalokat" - mondta Merv Goldsworthy basszusgitáros. “Célunk nem az volt, hogy újra-alkossuk az eredetit; annál inkább az, hogy megnézzük, hogyan szólnak ezek a nóták 2016-os FM-hangzással”.

Lévén egy ünnepi kiadványról van szó, a 30. évfordulós 'Indiscreet' albumra számos (7) bónusz track is felkerült; köztük egy vadonatúj dal, a 'Running On Empty', illetve egy korábbi nóta, a 'Let Love Be The Leader' újradolgozása.

Az 'Indiscreet 30' produceri munkáit maguk az FM tagjai végezték, a Tremolo Stúdió és a Coal House Stúdió falai között, Staffordshire városában. A keverés Jeff Knowler nevéhez fűződik. A lemez 2016. november 4-én jelent meg, az olasz Frontiers jóvoltából, az alábbi borítóval és tracklistával:

01. That Girl
02. Other Side Of Midnight
03. Love Lies Dying
04. I Belong To The Night
05. American Girls
06. Hotwired
07. Face To Face
08. Frozen Heart
09. Heart Of The Matter

Bónusz dalok:
10. Let Love Be The Leader
11. Running On Empty
12. Rainbow's End
13. Shot In The Dark
14. Bad That's Good In You
15. Love & Hate
16. That Girl (akusztikus)

Íme a kiadvány hivatalos trailere, valamint a 'That Girl' és a 'Frozen Heart' dalok újradolgozott változatai (lentebb az előbbi eredeti klipje is elérhető):


Itt az új videoklip az FM zenekar 11. stúdiólemezéről: 'Killed By Love'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.