Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

CYNIC - remixelt változatban jelenik meg újra a 'Traced in Air' album

2019-08-14
A legendás prog-metal banda második nagylemeze, a 'Traced in Air' (2008) hamarosan exkluzív változatban kerül újrakiadásra.

A 'Traced in Air Remixed' album az eredeti lemez újrarögzített, újrakevert változata, melyet Sean Malone basszusgitárossal kiegészülve vettek fel. Az újonnani mixet a Periphery-ből ismert Adam “Nolly” Getgood (Animals As Leaders, Devin Townsend, Haken), a maszterizálást pedig Ermin Hamidovic végezte el.

A 'Traced in Air Remixed' című kiadvány 2019. szeptember 27-én lát napvilágot. Az előrendelési infók itt találhatók meg.

Az album borítóját Robert Venosa tervezte újra.

A tracklista:
01. Nunc Fluens
02. The Space For This
03. Evolutionary Sleeper
04. Integral Birth
05. The Unknown Guest
06. Adam’s Murmur
07. King Of Those Who Know
08. Nunc Stans

Íme az új kiadvány hivatalos előzetese:

A Cynic nemrégiben 'Humanoid' címmel mutatta be vadonatúj single-dalát, ami az első stúdió-felvétel a 2014-es 'Kindly Bent to Free Us' album óta.

Paul Masvidal, a Cynic örökös frontembere így nyilatkozott: "A 'Humanoid' a kontrasztok portréja; a küzdelem és nyugalom, valamint a határtalanság és a hirtelenség egyensúlya. A mi csillagkapunk a Föld nevű bolygó - ez a tudat alapja; a közvetítő. Mi, a fény érzékeny lényei jelenleg is életben vagyunk - lebegünk a szférában, a végtelenség galaxisában. Csodaszámba megy, aki ezzel tisztában van - semmi máshoz nem fogható ez az erő".

A 'Humanoid' borítóján egy részlet látható Robert Venosa Ayahuasca Dream c. festményéből. Venosa - aki a Cynic régi partnere; egy neves művész - 2011-ben hunyt el.

A 'Humanoid' felvételei Masvidal és Sean Malone basszusgitáros nevéhez fűződnek. Nem mellesleg ez az első Cynic dal, amiben Matt Lynch dobol (vagyis az első hivatalos felvétel Sean Reinert kiválása óta). A dal keverését egy híres hangmérnök, Adam “Nolly” Getgood látta el - Malone szerint “Nolly mérhetetlen intuícióval rendelkezik; nem is beszélve precízitásáról".

Íme a premier:

Később megjelent a 'Humanoid' gitáros és dobos playthrough-klipje, amit maga Masvidal és Matt Lynch prezentál:

Másik hír, hogy a Cynic mestere, Paul Masvidal bemutatta új, saját márkás hangszerét a "Masvidalien Cosmo" nevezetű gitárt, amit a 2007-ben alapított hangszer-készítő, a Strandberg cég gyárt. Erről itt lehet bővebb infókat találni.


CYNIC - remixelt változatban jelenik meg újra a 'Traced in Air' album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.