Normál verzió
2018. október 29.-től a honlapon leadott megrendeléseket átmenetileg technikai okok miatt nem tudjuk teljesíteni!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Szeptemberben új albummal tér vissza a SKYHARBOR - itt az új dal, a 'Sunshine Dust'!

2018-08-25
Az indiai-amerikai prog-metal banda nemrég világraszóló lemezszerződést kötött az Entertainment One / Good Fight Music kiadókkal. 2018 őszére új nagylemez várható!

A banda Forrester Savell (Karnivool, Twelve Foot Ninja, Dead Letter Circus) producer társaságában stúdiózott. Következő nagylemezük - ami a 2014-es 'Guiding Lights' folytatása (ezen szerepelt eddigi legnagyobb slágerük, az 'Evolution') - 'Sunshine Dust' címmel jelenik meg, szeptember 7-én.

"Mondanunk sem kell, hogy pokolian izgatottak vagyunk, hogy végre új otthonra leltünk, az Entertainment One és a Good Fight Music kiadók személyében" - mondta Keshav Dhar gitáros. "Ezek a kiadók kulcsszerepet játszanak majd víziónk életre keltésében, és jövőbeni terveink megvalósításában. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy általuk dobhatjuk világszerte piacra új albumunkat!".

A Skyharbor gitárosa, Keshav Dhar így nyilatkozott az új album kapcsán: "Majdnem négy évbe telt, de megérte ennyit várni! Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre kiadhatjuk ezt az albumot, ami tele van általunk fantasztikusnak vélt számokkal. Érzésünk szerint sikerült tökéletesen leképeznünk az ultimate Skyharbor-hangzást".

A 'Sunshine Dust' albumot itt lehet előrendelni digitális, itt pedig fizikai változatban.

A tracklista:
01. Signal
02. Dim
03. Out Of Time
04. Synthetic Hands
05. Blind Side
06. Disengage / Evacuate
07. Ethos
08. Ugly Heart
09. The Reckoning
10. Dissent
11. Menace
12. Temptress
13. Sunshine Dust

A lemez első single-dala, a 'Dim' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. A Tom Flynn és Mike Watts által rendezett kliphez a következőket fűzte a banda: "Izgatottan mutatjuk be a 'Dim' című dal hivatalos videóját. Fantasztikus élmény most először videokipet forgatni úgy, hogy az egész banda részt vett a munkálatokban. Reméljük, ti is annyira élvezitek a végeredményt, mint amennyire mi élveztük a forgatást!". A 'Dim' dal ingyenesen letölthető az album előrendelése esetén.

Újabban a 'Dissent' dal hivatalos klipjét is bemutatták. "A 'Dissent' egy meglehetősen izgalmas nóta" - mondta az énekes, Eric Emery. "Ezzel a számmal egy kicsit visszatérünk fiatalkori metal-gyökereinkhez - ezeket ötvözzük a tipikus Skyharbor-hangzással. Stilisztikailag némileg elüt ez a dal a többitől, de a végén mégis ez lett az egyik kedvenc dalunk".

Lentebb a 'Sunshine Dust' dal is meghallgatható. Ennek kapcsán Keshav Dhar gitáros elmondta: "A 'Sunshine Dust' dal személyes kedvencünk. Eredetileg a 'Guiding Lights' munkálatainak legvégén írtuk ezt a nótát, ami azóta rengeteg metamorfózison átesett, mire megszületett a végleges verzió. A dallamok nagy részét egyébként a Dead Letter Circus-ból ismert Kim szerezte. Ebben a dalban benne van minden, ami a hangzásunkat meghatározza; minden érzelem és elvontság... és hatalmas riffek. Minden bizonnyal ez a dal fémjelzi Eric legnemesebb pillanatait".

A Skyharbor (a szintén ezen kiadók égisze alá tartozó) The Contortionist társaságában bonyolított le tavasszal egy észak-amerikai turnét, amit Clairvoyant North America 2018 címmel láttak el. A következő - lemezbemutató - turnét az ősz folyamán rendezik meg. Szeptember 20-án a Kentucky-beli Louder Than Life fesztiválon lép fel a banda; október első felében pedig néhány koncertet adnak, a 10 Years, a Tremonti és a Shaman's Harvest előzenekarakén.

A Skyharbor jövőbeni turné-beosztása itt érhető el.


Szeptemberben új albummal tér vissza a SKYHARBOR - itt az új dal, a 'Sunshine Dust'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.