Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

BLEED FROM WITHIN - új dal- és videoklip-premier: 'Fracture'!

2020-05-29
A skót Bleed From Within zenekar 'Fracture' címmel jelenteti meg soron következő nagylemezét, 2020. május 29-én, pénteken.

A Bleed From Within új, 'Fracture' című albumát saját próbatermében / stúdiójában rögzítette, Glasgow városában. Az utólagos hangmérnöki munkákat - szokás szerint - Adam 'Nolly' Getgood végezte el, a South Devon-beli Middle Farm Stúdió falai között.

Az új album alább látható borítóját a banda basszusgitárosa, Davie Provan készítette, akinek elmondása szerint "megosztani az új album illusztrációját a világgal, egyszerűen katartikus élmény. Minden egyes lemez, amit kiadunk a kezünkből, különleges helyet foglal el a szívünkben, és ez alól ez az anyag sem kivétel. A 'Fracture' a szándék kinyilatkoztatása - ez a szándék pedig arra irányul, hogy magunk mögött kell hagynunk az általunk ismert múltat, és megállás nélkül haladnunk kell előre. Az új kaland itt kezdődik".

A 'Fracture' előrendelési infóit itt lehet megtalálni.

A legfrissebb single, a 'Night Crossing' hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető. Ebben a dalban és videoklipben (amit karantén alatt forgattak) a Trivium zenekar frontembere, Matt Heafy vendégeskedik. A Bleed From Within közleménye így szól: "Nagyon örülünk, hogy megoszthatjuk veletek ezt a dalt, amit tavaly év végén írtunk. Ez a szám klasszikus BFW-dalstruktúrán alapszik, erős ritmusokkal megspékelve. Ráadásul Matt a Trivium-ból is becsatlakozott hozzánk egy ízes szólóval a dal vége felé, és szokás szerint remekelt! Rendszeresen társalgunk vele online, amióta tavaly nyáron megismerkedtünk egy buli alkalmával. Konkrétan azóta várjuk, hogy közösen adjunk elő egy számot. Bemutattuk neki a dal nyitányát, Matt pedig kiválasztotta a hozzá illő részt. A videoklipet különféle telefonhívások ihlették, melyeket egymás - barátok, családtagok - között bonyolítottunk le, a nemzetközi karantén ideje alatt. Egy kis szórakozás ezekben az őrült időkben... ".

Ezt megelőzően megjelent az album második single-dala, az 'Into Nothing' hivatalos videoklipje, ami lentebb megtekinthető. Ennek kapcsán a banda a következőket közölte: "Az 'Into Nothing' a második kislemez-nóta a 'Fracture' albumról. Ezúttal arra törekedtünk, hogy valami igazán sötétet adjunk ki a kezünkből. Ez a dal azokat figyelmezteti, akik kormányoznak minket - az ő motivációikat és döntéseiket kérdőjelezi meg. Egy ilyen prögő társadalomban, amiben élünk, egy ehhez hasonló üzenetű dal rendkívül sokat jelenthet mindenki számára. Ez tehát egyfajta szociális és politikai kommentáció. Hívószó azoknak, akik elhagyatva érzik magukat, és felszólítás a hatalmat birtokló elit számára".

A Bleed From Within a 2019 decemberi európai turnéja apropójából mutatott be egy másik új single-dalt. A 'The End Of All We Know' című single kapcsán a banda közleménye így szól: "Mindazt a kétséget és félelmet, ami éveken keresztül emésztett minket, most felváltotta a csillapíthatatlan vágy a fejlődés iránt. Mi pedig felismertük, felfedeztük ezt az energiát, és átvezettük azt a dalainkba. Ennek végeredménye az lett, hogy megalkottuk eddigi legerősebb, legpozitívabb hangvételű albumunkat. A 'The End Of All We Know' című szám egy fényesebb jövő képét vetíti elénk ebben a végtelennek tűnő, elnyomó hangulatban. Bandánk kalandja fantasztikus fejezeteket érint - mostanra sikerült erőre lelnünk egymásban, a zenében és azokban az emberekben, akik támogatnak minket. Köszönet mindenkinek! Reméljük, valamilyen módon Ti is kiveszitek a részeteket ebből a pozitivitásból. Hallgassátok maximális hangerőn ezt a dalt!".

Az album megjelenésének napján közzétették a 'Fracture' című szám hivatalos videoklipjét, amit Tom Armstrong és Craig Gowans filmezett / rendezett.

"Tipikus zenei megközelítéseinktől eltérő dal ez. A 'Fracture' című számot komoly kihívás volt megírni. Dalszerzőkként igyekeztük kihozni magunkból a maximumot, és ez a szám tökéletes példája annak, hogy megállás nélkül fejlődik bandánk. A dalszövegek pedig brutálisan őszinték - biztosak vagyunk benne, hogy a rajongók is kötődni fognak ehhez a nótához, ilyen-olyan módon".

2018-ban, 5 év kihagyás után született meg a glasgowi Bleed From Within zenekar legutóbbi nagylemeze. Az 'Era' című album 2018. április 6-án jelent meg. A rendeléseket itt lehet leadni.

A lemezt 2017 márciusa és szeptembere között rögzítette a banda, többnyire a Middle Farm Stúdió falai között. A hangmérnök és a mixer Adam ‘Nolly’ Getgood (Periphery, Animals As Leaders, stb.) volt.

Az 'Era' a Bleed From Within első albuma, amin Steven Jones gitározik. A skót producer / dalszerző két évvel ezelőtt csatlakozott a bandához; és azóta is aktívan kiveszi a részét a komponálásból és a stúdió-munkákból. A zenekart rajta kívül Scott Kennedy énekes, Ali Richardson dobos, Craig Gowans gitáros és Davie Provan basszer alkotja.

A lemez mind a négy single-dala, az 'Alive', az 'Afterlife', a 'Crown Of Misery' és a 'Cast Down' lentebb megtekinthető hivatalos videoklip formájában.

Alább elérhető az album stúdiós munkálatait összefoglaló videó-sorozat négy része is:


BLEED FROM WITHIN - új dal- és videoklip-premier: 'Fracture'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.