Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A Dio-banda három egykori tagja egyesült a DREAM CHILD zenekarban - megjelent a debüt-album; ismerkedj meg a bandával! (videó)

2018-10-01
Az olasz Frontiers Music Srl jelentette nemrég be az új all-star hard rock / heavy metal banda, a Dream Child megalakulását. Mostanra megjelent a csapat debütáló albuma.

A Dream Child felállását öt veterán metalzenész alkotja - név szerint a következők:

Craig Goldy - gitár (ex-Dio, Giuffria)
Wayne Findlay - gitár, billentyűk (ex-MSG)
Simon Wright - dobok (ex-AC/DC, ex-Dio, Operation: Mindcrime)
Rudy Sarzo - basszusgitár (ex-Quiet Riot, Ozzy, Whitesnake, ex-Dio)
Diego Valdez - ének (Helker)

Craig Goldy elmondta, hogy a Dream Child "egy brainstorming ülés következményeként jött létre". "Serafino [a Frontiers kiadó elnöke] és jómagam egy napon épp különböző dolgokat vitattunk meg... Mondtam neki, hogy manapság is a régi kedvenc bandáimat hallgatom - például a Deep Purple-t, vagy a Rainbow-tól a 'Rising' albumot, és észrevettem, hogy ezt a stílust jelenleg sok mások hozzám hasonlóan imádják. Szinte egyszerre mondtuk azt egymásnak, hogy: "Ilyen zenét ma már nem csinál senki!"... Habár ezt már elköszönőben mondtuk, Serafino olyat kérdezett tőlem, ami megváltoztatta a jövőmet - szimplán csak ennyit: "Te még tudsz?" én pedig rávágtam... ”IGEN!!!".

"A szeretett Ronnie James Dio-nk halálát követő első nyilvános megemlékezésen már megemlítettem, hogy ha valamikor is belevágok valamilyen dalszerzői projketbe, akkor ott minden arról fog szól, amit magától a Mestertől tanultam az évek során; méghozzá olyan módon, ahogyan büszkévé tehetném őt... és lám, itt van! Az új banda nevét a 'Dream Evil' album dalszövegei ihlették; nem mellesleg ezt a becenevet kaptam a Mestertől: Dream Child"...

"Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy Rudy Sarzo basszusgitározik, Simon Wright dobol, Wayne Findlay gitározik és billentyűzik a bandában; a mikrofon mögött pedig egy argentín tehetség, Diego Valdez áll - az ő hangja hallatán minden bizonnyal libabőrösek lesztek!!".

"A Dream Child első albuma visszahozza azokat az emlékeket, melyekről az emberek azt hiszik, régen elmúltak, és már sosem térnek vissza. Ettől függetlenül azonban új és friss, egyedi és váratlan fordulatokkal teli lesz, amit hallhattok!! Nincs többé "ez már uncsi"... nincsenek töltelék nóták. Minden dal egy oázis a sivatagban; egy ritka lelet az élet szénbányájában; ebben a világban, ahol sokan azt hiszik, a rock dicső múltja már nem tér vissza. Mi újra életre keltettük mindezt!! Nagyon büszke vagyok erre az albumra, és mindenkire, aki részt vett a megvalósításban. A dalszerzésben részt vett néhány igazán nagy név is; engem pedig totálisan lenyűgözött az a friss és agresszív hangzás, amivel Alessandro Del Vecchio producer elláta ezeket a dalokat!!! Remélem, Ti is egyetértetek majd velem..." - zárta sorait Goldy.

2018 júniusában bejelentették a Dream Child debütáló albumát: az 'Until Death Do We Meet Again' címet viselő nagylemez szeptember 14-én jelent meg, a Frontiers jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Under The Wire
02. You Can't Take Me Down
03. Game Of Shadows
04. It Is What It Is
05. Playin' With Fire
06. Light Of The Dark
07. Midnight Song
08. Until Death Do We Meet Again
09. Washed Upon The Shore
10. In A World So Cold
11. Weird World
12. One Step Beyond The Grave

Az első nyilvános dal, a 'You Can't Take Me Down' lentebb hallgatható meg. Goldy a dallal kapcsolatban elmondta: "Azokról az időkről szól ez a nóta, amikor az élet olyan embereket, körülményeket, akadályokat vet elénk, melyek célja, hogy hátráltassák minden mozdulatunkat... Mi azonban nem hagyjuk magunkat; minden áron képesek vagyunk ellenállni!".

Később bemutatták az első hivatalos videoklipet, ami az 'Under The Wire' című számhoz készült. Goldy elmondta a dal és a Jamie Brown által rendezett kisfilm kapcsán: "Ez a dal a lemez egyik ütősebb, keményebb tétele; de vannak benne váratlan elemek is. Jómagam és Chas West komponáltuk ezt a számot, ami alapvetően azokról az emberekről szól, akiket az érzelmeik vezérelnek. Vannak akik hajlamosak elfelejteni, hogy néha túllépik saját képességeiket; míg mások várnak és kitartanak addig, amíg egy új lehetőség be nem kopog az ajtón. Sokan hazudnak, csalnak és lopnak, hogy megszerezzék, amit akarnak; néhányan azonban képtelenek elérni "az ígéret földjét a szolgák hátán"... Egy ami biztos: a változás el fog jönni mindenki számára, és attól függetlenül, hogy keményen dolgoztál és sokat áldoztál, tűzbe dobnak - vagyis utólér a sors. Olyan ez, mint egy verseny az idővel szemben. A videoklip kissé humoros kontextusba helyezi ezt a témát, de Jamie Brown hatalmas kreativitással vitelezte ki elképzeléseit; lévén egy végtelenül tehetséges szakemberről van szó".

A lemez-megjelenés napján bemutatták a 'Midnight Song' videoklipjét is:

Az alábbi videóban megismerkedhetünk a banda tagjaival, valamint a videoklipek forgatásának hátterével:

A Dream Child hivatalos Facebook-oldala itt érhető el.


A Dio-banda három egykori tagja egyesült a DREAM CHILD zenekarban - megjelent a debüt-album; ismerkedj meg a bandával! (videó)
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.