Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bemutatta 'Patriarchs of Evil' című albuma legújabb klipjét a VARATHRON: 'Remnants Of The Dark Testament'

2018-06-14
A legendás görög okkult black metal banda 'Patriarchs of Evil' címmel rögzítette új lemezét, ami április 27-én jelent meg, az Agonia Records jóvoltából.

A Varathron zenekart 1988-ban alapította Stefan Necroabyssious énekes (aki eleinte egyedüli tag volt). A teljes felállás a 2000-es évek közepére alakult ki, Haris (dobok) és Achilleas C. (gitár), valamint Sotiris (gitár) és Stratos (basszusgitár) érkezésével. A banda ekkorra a "hellén black metal" műfaj egyik vezető formációjává vált: méltó pozíciója lett a legendás Rotting Christ és Necromantia zenekarok mellett.

A Varathron a tavalyi év végén vonult stúdióba, hogy megkezdje az új, 'Patriarchs of Evil' című album felvételeit. Az új lemezt a tagok egy "kemény, sötét és múltat idéző dallamokkal teli ópuszként" jellemzi. A 2014-es 'Untrodden Corridors of Hades' folytatását Achilleas Kalantzis (aka Achilleas C.) hangmérnök társaságában vették fel, a Ioannina-beli Crown Audio Conspiracies falai között (kivéve a dobokat, melyek rögzítésére az Infinite Loop Music Stúdióban került sor). A borító és a dizájn Juanjo Castellano; a banda-fotók pedig Evi Savva nevéhez fűződnek.

A Varathron korábban a következőket közölte: "Az idő eljött, hogy rászabadítsuk a világra új ópuszunkat, ami a 'Patriarchs of Evil' címet kapta. Egy szentségtelen, csillagászati kalandra számíthattok, különféle abszurd dimenziókban, ahol a régi korok szaga érződik. Ez az album a Varathron munkásságának egyik legkiemelkedőbb alkotása. Ígérjük, hogy egy kemény, istenkáromló és egyedülálló mesterművet kaptok kézhez, köszönhetően többek közt annak, hogy Necroabyssious a valahavolt legjobb performanszát nyújtja. Dicső riffek, felejthetetlen dallamok és szilárd ritmus-szekció - ez egy sötét testamentum, aminek üzenete: MINDÖRÖKKÉ HALHATATLANOK VAGYUNK!!".

"A 'Patriarchs of Evil' nyolc vandonatúj dalt tartalmaz - ezek mindegyik roppantul kemény, egyedülálló hangzású és istenkáromló megszólalású. A 2018-as évben ünnepeljük fennállásunk 30. évfordulóját; tehát egy igazán különleges esztendőre kell számítanotok! Ez nem szimplán egy új album; a 'Patriarchs of Evil' kreációnk ünnepe".

A tracklista:
01. Tenebrous
02. Into The Absurd
03. Luciferian Mystical Awakening
04. Saturnian Sect
05. Remnants Of The Dark Testament
06. Hellwitch (Witches Gathering)
07. Orgasmic Nightmares Of The Arch Desecrator
08. Ourobors Dweller (The Dweller Of Barathrum

Az új album - ami 2018. április 27-én jelent meg - "kemény és sötét", ugyanakkor "felidézi a múlt emélkeit". Lentebb elérhető a hivatalos előzetes, az 'Into The Absurd' videoklipje, plusz a teljes album-stream, ízelítőképpen a rendeléshez, amit itt lehet leadni.

A banda egyébként további koncerteket ad 2018 folyamán, annak apropójából, hogy megünnepelje fennállása 30. évfordulóját.

Az új album legújabb ízelítőjeként júniusban megjelent a 'Remnants Of The Dark Testament' dal hivatalos klipje:

A Varathron legutóbbi, ötödik nagylemeze 2014 novemberében jelent meg, 'Untrodden Corridors of Hades' címen, az Agonia Records jóvoltából. Egy évvel később kiadott a banda egy félig stúdió-, félig koncert-felvételekből álló EP-t is, 'The Confessional of the Black Penitents' címmel.


Bemutatta 'Patriarchs of Evil' című albuma legújabb klipjét a VARATHRON: 'Remnants Of The Dark Testament'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.