Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új videoklipet mutatott be a BLACK ROSE együttes: 'Sands Of Time'

2019-01-31
A Black Rose nevezetű, svéd melodic hard rock / metal banda nemrég lemezszerződést kötött a Sliptrick Records-szal...

A Black Rose eredetileg 1990-ben alakult, a svédországi Fagersta városában. Debütáló albumuk 'Fortune Favours the Brave' címmel jelent meg 1993-ban - ezt pedig egy nagyszabású svéd turné, valamint néhány mini-lemez / demó kiadása követte. Habár a '90-es évek végén inaktív volt a banda, a 2000-es évek elején két sikeressé vált albumot is kiadtak. 2002-ben jelent meg a bandáról elnevezett lemez; két évvel később pedig az 'Explode' album. Egy újabb, közel egy évtizedes szünet után a Black Rose piacra dobta legutóbbi albumát, a 'Turn on the Night'-ot, 2013-ban. Zenei stílusuk az évek során semmit nem változott. Annak ellenére, hogy a különböző trendek követték egymást a világ muzikális színterén, a Black Rose a kezdetektől fogva hűen kitartott eredeti hangzása mellett.

A banda fennállása során többször is körbeturnézta Svédországot, és Európát is számos alkalommal bejárta. Olyan neves bandák előzenekaraként koncerteztek, mint a Fate, a The Poodles, a Pain Of Salvation, a Nocturnal Rites és a Soul Sign (amit a Malmsteen-banda egyes tagjai alkotnak). 2015 augusztusában egy új tag csatlakozott a csapathoz, Jakob ”Jacke” Sandberg énekes személyében; így azóta ismét teljes a felállás. A zenekar tavaly nyáron elvégezte a végső simításokat új stúdióalbumán, ami az 'A Light in the Dark' címet kapta. Az új lemezt a Sliptrick Records adta ki 2018 végén.

2019 januárjában a banda bamutatta 'Sands Of Time' című száma hivatalos videoklipjét. Ennek kapcsán az alábbi közlemény érkezett: "A 'Sands Of Time' aktuális albumunk, az 'A Light in the Dark' nyitó-dala. Ez a dal az idő múlásáról szól... Építhatünk hatalmas építményeket, városokat, de végül rájövünk, hogy senki és semmi sem halhatatlan. Ami marad, azok az emlékek. A tudás és a bölcsesség, amit átadunk egyik generációról a következőnek, a halhatatlansághoz legközelebb álló dolog".

A Black Rose felállása így néz ki:

Jakob “Jacke” Sandberg - ének
Thomas Berg - gitár
Peter Haga - dobok, billentyűk
Anders Haga - basszusgitár


Új videoklipet mutatott be a BLACK ROSE együttes: 'Sands Of Time'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.