Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A PERFECT CIRCLE - 'Eat the Elephant' címmel jelenik meg a visszatérő album; itt a legújabb dal!

2018-04-15
A Tool frontembere, Maynard James Keenan vezette multi-platinalemez tulajdonos A Perfect Circle elkészült visszatérő albumával, ami az első 2004 óta.

Az A Perfect Circle az elmúlt 13 évet többnyire inaktivitással töltötte; habár 2013-ban már kiadtak egy új single-dalt, 'By And Down' címmel (ez a 'Three Sixty' című válogatáslemezen kapott helyet); továbbá tavaly áprilisban is bemutattak egy új számot élőben, 'Hourglass' címen. A gitáros Billy Howerdel egyébként már év elején elárulta, hogy a banda - Dave Sardy producer társaságában - megkezdte a 2004-es 'eMOTIVe' album folytatásának munkálatait. A következő lemez kiadása végett a BMG-vel kötött szerződést a csapat.

2013 óta azonos felállással működik az APC. Josh Freese dobos 2012 októberében lépett ki a csapatból - helyére Jeff Friedl érkezett. Rajtuk kívül Maynard James Keenan (Tool) énekes, Matt McJunkins basszusgitáros és James Iha ritmusgitáros alkotja a formációt.

Lentebb hivatalos videoklip formájában elérhető a legutóbbi single, a 'The Doomed'. A kisfilmet Jeremy Danger és Travis Shinn rendezte. A single-t itt lehet megrendelni.

Keenan elmondta: "Közel 14 év telt el azóta, hogy kiadtuk az 'eMOTIVe' albumot. Egy új lemez tehát igencsak régóta érett már. A mai polarizált és bonyolult társadalom, valamint spirituális és politikai környezet fényében, szükséges, hogy mi, előadók kinyissuk a nagy szánkat, és egy kicsit hangosabban hirdessük az igénket...".

A 2018-as évet egy újabb dallal nyitotta a csapat: január 2-án digitális single-ként jelent meg a 'Disillusioned'. Az új szám - ami lentebb szintén elérhető hivatalos videoklip formájában - március 9-én megjelent limitált, 10-hüvelykes bakelit formájában, rajta bónuszként a fentebb említett, 'The Doomed' című szerzeménnyel (rendelés itt).

Immáron az is biztos, hogy elkészült a banda visszatérő nagylemeze, ami az 'Eat the Elephant' címet kapta. Az új albumot - aminek társ-producere Dave Sardy (Autolux, Slayer) volt - április 20-án adja ki a BMG. A lemez megjelenik többek közt CD-n, digitálisan, dupla gatefold LP-n és box-szettben is (minderről bővebb infókat itt lehet találni).

A tracklista:
01. Eat The Elephant
02. Disillusioned
03. The Contrarian
04. The Doomed
05. So Long, And Thanks For All The Fish
06. TalkTalk
07. By And Down The River
08. Delicious
09. DLB
10. Hourglass
11. Feathers
12. Get The Lead Out

A banda 2017. október 21-én indította nagyszabású észak-amerikai turnéját, ami egészen december 4.-ig tartott. Mint nemrég kiderült, a zenekar az idei év nyarán lebonyolít egy európai turnét is, az új stúdióalbum promóciója keretében. A teljes jövőtbeni turné-beosztás itt érhető el.

Újabban megjelent két friss dal, a 'TalkTalk' és a 'So Long, And Thanks For All The Fish' is:


A PERFECT CIRCLE - 'Eat the Elephant' címmel jelenik meg a visszatérő album; itt a legújabb dal!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.