Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

WILL HAVEN - új klipet mutattak be a noise-metal legendák

2018-06-01
'Muerte' címmel jelent meg a Will Haven hatodik stúdiólemeze, amihez most bemutatták az új ízelítőt.

A Will Haven immáron 1995 óta aktívan alkot a noise-metal színtéren. A Sacramento-beli banda az elmúlt két évtized során kifejlesztette sajátos hangzását, ami "a metal, a noise, a hardcore és az alternatív zene atmoszférikus amalgáma". 2018-ban a csapat visszatért hatodik albumával (ami az első a HEAD Records kötelékében), mely a 'Muerte' (spanyolról fordítva: "halál") címet viseli. A cím ellenére azonban "ez minden, csak nem a vég - annál inkább egy teljesen új kezdet".

A Will Haven tehát új életet lehel hangzásába a 'Muerte' albummal - egyaránt eleveníti fel a múltat, és kreál kaotikus, kísérteties audió-gyilkot. "Összesen két évet töltöttünk az új album munkálataival" - mondta Jeff Irwin gitáros. "Ezúttal tehát minden eddiginél több idő állt rendelkezésünkre, hogy finomra hangoljuk zenénket. Ez valóban az előnyünkre vált. Sőtmitöbb, minden eddiginél jobban ráhangolódtunk egymásra és önmagunkra. Ez volt az első alkalom, hogy kijelenthettem: 'Mást nem is tehettem volna annak érdekében, hogy jobb legyen ez az anyag'".

A 'Muerte' megrendelhető digitális / stream formájában (iTunes, Amazon, Spotify, Bandcamp stb.).

A Will Haven 2017 folyamán, "titokban" rögzítették a 'Muerte' albumot, a Sacramento-beli Pus Cavern Stúdióba, Joe Johnston hangmérnök társaságában, Irwin társ-producelésében. A banda egy "maró hangzású, kaotikus, de mégis egységes víziót" alkotott meg, 11 szám formájában. A hanganyag végleges maszterizálását Logan Mader (Devil You Know, Fear Factory, Periphery) végezte el.

Irwin hozzátette az album kapcsán: "Olyan ez, mint egy újjászületés. Mintha egy teljesen új banda lennénk. Van köztünk egy olyan erős kölcsönhatás, aminek elérésére csak mi négyen vagyunk képesek. Ki tudja, mi jön ezután... de ez a lemez mindent magában foglal, amiről a Will Haven szól".

A tracklista:
01. Hewed With The Brand
02. Winds Of Change
03. Kinney
04. The Son
05. 43
06. No Escape (feat. Mike Scheidt / YOB)
07. Unit K
08. Ladwig No. 949
09. Bootstraps
10. Now In The Ashes
11. El Sol (feat. Stephen Carpenter / Deftones)

A 'Muerte' első ízelítője a hatperces, epikus 'El Sol' című szám, aminek társ-szerzője / vendégzenésze, a Deftones-ból ismert Stephen Carpenter. A premier lentebb elérhető. "Ha a Will Haven-nek és a Deftones-nak lenne egy közös gyermeke, akkor az pont ilyen lenne" - nyilatkozta Irwin. "Az első bandámban Stephen-nel együtt zenéltem. Olyanok vagyunk tehát, mint egy kis család. Miközben stúdióztunk, Stephen küldött nekem egy e-mailt, ami egy nyolc-perces, különböző riffekből álló dalt felvételt tartalmazott. Később ezt kiegészítettem a saját témáimmal. Énekesünk, Grady ezután felekeresett egy jól ismert verset, ami arról szól, hogy szeressük egymást, figyeljünk oda egymásra. Dalszövegileg tehát tökéletesen illik ez a nóta napjaink beteg világához...".

Később megjelent a 'Winds Of Change' című szám is, amit Irwin így kommentált: "Valószínűleg ez a kedvenc számom a lemezről. Ezt a dalt még a munkálatok elején szereztük, és azóta sok változáson is átesett, de a végén egy nagyon fasza nóta lett belőle. Alapvetően valami rendkívül kaotikus dolgot képzeltem el - a 'Winds Of Change' azt a stresszt dolgozza fel, amit a halálod előtt érzel... ennek megfelelően a vége rendkívül epikus lett - ezzel reprezentáljuk az elmúlást. Ezt az érzést hosszú ideig tartott zeneileg leképezni, de szerintem sikerült. Összességében jó móka volt a stúdiózás... ez a dal pedig egyfajta áttörést jelent számunkra - legalább is amennyire ez muzikális szempontból lehetséges...".

Májusban bemutatták a 'Hewed With The Brand' című szám hivatalos klipjét:


WILL HAVEN - új klipet mutattak be a noise-metal legendák
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.