Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Teljes felvétel a DOOL 2018-as Wacken fesztiválon fellépéséről

2019-01-06
A The Devil's Blood egyes tagjai által alapított Dool fellépett a tavaly nyári Wacken fesztiválon (a Bullhead City Circus sátorban). Most látott napvilágot a koncert teljes felvétele:

A Dool zenekar két évvel ezelőtt adta ki első lemezét, amiről nemrég új klip debütált. "A 'The Alpha' videója az akaraterő ünneplése; egyben az átalakulás ódája - párhuzamban a dal szövegével. Rendkívül inspiráló projekt volt ez a klip-forgatás. Reméljük titeket is épp annyi erővel tölt fel ez a dal és videó, mint saját magunkat" - nyilatkozta Ryanne van Dorst énekesnő.

A Dool felállását az utóbbi évek egyik legsikeresebb okkult-rock bandája, a néhai The Devil's Blood két egykori tagja, Job van de Zande basszusgitáros és Micha Haring dobos hozta össze. Őket kíséri egy karizmatikus énekesnő, Ryanne van Dorst, valamint két tehetséges gitáros, Nick Polak (Gold) és Reinier Vermeulen (The New Media).

A Dool által prezentált nyers energia megállíthatatlanul dinamikus hangzásban nyilvánul meg. Mindezt először a banda 'Here Now, There Then' című debütáló albumán tapasztalhatjuk meg. A lemez 2017. február 17-én jelent meg, a Prophecy Productions jóvoltából.

"A 'Here Now, There Then' az álmodozásról, az ambíciókról és az akaratról szól" - közölte Ryanne van Dorst. "Az album a határok és különféle viselkedési normák áttörésének, a stigmák elpusztításának fontosságára kíván rávilágítani. Olyan ez a dal-kollekció, mint egy mantra: bárki használhatja, bármire, amire akarja. A fantázia és a realitás közti árnyék-világot kívánjuk bemutatni...".

Zenei tekintetben egy meglehetősen sokszínű albummal állunk szemben: a 'Here Now, There Then' dalait egyaránt lehet jellemezni klasszikus hard rockként, gótikus popzeneként, és pszichedelikus metalzeneként; köszönhetően a véget nem érő, hipnotikus gitár-témáknak és a fertőző dallamoknak.

A 'Here Now, There Then' megjelent CD-n, digipakban (36 oldalas szövegkönyvvel, mindössze 700 példányszámra limitáltan), valamint 180 grammos bakeliten, és speciális boxban, ami CD-t, LP-t, posztereket, kitűzőt és dedikált oklevelet egyaránt tartalmaz). A rendelési infók itt érhetők el.

A tracklista:
01. Vantablack
02. Golden Serpents
03. Words on Paper
04. In Her Darkest Hour
05. Oweynagat
06. The Alpha
07. Death of Love
08. She-Goat

Íme az elsőszámú single-dal, az 'Oweynagat' hivatalos videoklipje, valamint a 'Vantablack' és a 'Golden Serpents' című számok audiója:


Teljes felvétel a DOOL 2018-as Wacken fesztiválon fellépéséről
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.