Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új dallal jelentkezett a HIM és az Amorphis egykori tagjai alkotta FLAT EARTH zenekar

2020-06-12
Egy másfél évvel ezelőtt adták ki a finn szupergroup debüt-albumát; most pedig egy vadonatúj single-dallal tért vissza a csapat.

A Flat Earth új száma 'Neverhappy' címmel jelent meg, szöveges videó / digitális single formájában.

Anttoni "Anthony" Pikkarainen (Polanski) énekes így nyilatkozott: "Ez a dal azokról az emberekről szól, akik soha nem boldogok. A túláradó negativitás egyfajta kultúra manapság, és szerintem igencsak szegények azok, akik azt hiszik, hogy az élet arról szól, hogy a saját, jelentéktelen problémáinkról panaszkodunk. És biztos vagyok benne, hogy az élet leegyszerűsödése nagy mértékben hozzájárult ehhez a jelenséghez. Az emberek a valósággal ellentmondó elvárásokat támasztanak maguk elé, de előbb-utóbb úgyis térdre kényszerül mindenki...".

A Flat Earth 2020. március 23-án adta ki előző kislemezét, ami a 'Draining By Your Flame' címet viseli. Ezzel egyidőben a banda (az eredeti tervek szerint) turnét bonyolított volna le Németországban és az Egyesült Királyságban; azonban ez a körút a globális koronavírus-járvány okán elmaradt).

A Flat Earth második nagylemeze - amit a legendás Tim Palmer vesz "kezelésbe" - várhatóan idén ősszel jelenik meg - erről bővebb infók hamarosan... de addig is lentebb elérhető az új dal, a 'Draining By Your Flame' szöveges videója:

A Flat Earth együttest a nemrégiben feloszlott HIM két egykori tagja, Mikko "Linde" Lindström gitáros és Mika "Gas Lipstick" Karppinen dobos alapította. A banda felállását az Amorphis ex-basszerosa, Niclas Etelävuori és a Polanski énekese, Anttoni "Anthony" Pikkarainen teszi teljessé.

A Flat Earth célja, hogy "grunge-hatású, régi jó rockzenével kényeztesse a hallgatók füleit". A banda bemutatkozó albuma a híres Helsinki-beli Finnvox Stúdióban készült, Hiili Hiilesmaa producer közreműködésében. A csapat a munkálatok költségeinek fedezése végett elindított egy Fund You-kampányt, aminek célja 15 ezer € elérése volt.

A Helsinki-ből származó Flat Earth semmiképp sem egy átlagos szupergroup, lévén a banda négy tagját elsősorban a zenei szeretete köti össze. A tapasztalt muzsikusok egyéni és kollektív tehetsége egy dinamikus formációt eredményezett. A Flat Earth a pszichedeliával fűszerezett alternatív rockzene dicső napjait hivatott feleleveníteni, dallamos, érzelmekkel teli, játékos, egyben melankólikus nóták formájában.

A Flat Earth a Drakkar Entertainment kiadóval kötötte meg első európai lemezszerződését (ami Finnországra nem terjed ki - ott saját cégük, a Suur Etikett gondozza az anyagot). A banda bemutatkozó albuma 2018. november 9-én jelent meg, 'None For One' címmel. Íme a borító és a tracklista:

01. Subhuman
02. Blame
03. Given Time
04. Cyanide
05. None For One
06. The Glow
07. Noble Swine
08. Limelight
09. Freedoom
10. Blunt
11. Kill My God

A banda első nyilvános dala, a 'Blame' lentebb elérhető hivatalos videó formájában. A lemez bejelentésének napján közzétették a 'Given Time' dal videoklipjét és a 'Cyanide' szöveges videóját is. 2019 februárjában továbbá megjelent a 'Subhuman' dal lyric-videója is.


Új dallal jelentkezett a HIM és az Amorphis egykori tagjai alkotta FLAT EARTH zenekar
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.