Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

FIRST NIGHT - új dalt mutatott be az észt rockbanda

2018-05-24
Az észt fővárosból, Tallinból származó melodic hard rock / AOR együttes 'I'm Loving You' címmel mutatta be hatodik single-dalát.

A First Night zenekar 2016 nyarán alakult, miután Reneck Sweet úgy döntött, új bandát alapít. Régi barátai, Mikk Tivas és Kristjan Aasamäe (akik korábban úgyszintén a Rising Sun együttes tagjai voltak) rögtön csatlakoztak is hozzá, hogy közösen megírják a First Night első, hard rock / AOR stílusú nótáit; lévén mindannyian ezt a műfajt kedvelik a leginkább.

Reneck elmondta: "Annak idején én voltam az énekese a Rising Sun zenekarnak, amit 2007-ben alapítottunk. Nem sokkal később azonban kiléptem a bandából, hogy világot lássak - helyemet pedig Mikk vette át. 2016-ban tértem ismét vissza Észtországba, ahol újra nekiláttam a dalszerzésnek, amit egyébként 16 éves koromtól kezdve művelek. Miután az elmúlt években megannyi AOR / hard rock bandát láttam és hallottam, úgy döntöttem, én is ezt fogom csinálni. Így hát akusztikus gitáron megírtam az első dalaimat; majd is Mikk is jócskán ellátott ötletekkel - épp úgy, ahogy akkoriban a Rising Sun-ban együttműködtünk...".

A banda jelenleg első stúdióalbumán dolgozik - ennek megjelenése 2018 nyarán lesz esedékes. A lemez keverését és maszterizálását maga a gitáros, Mikk Tivas végezte.

A First Night első single-dala 'Dangerous' címmel jelent meg. Ezt követte az 'Out Of The Fire', valamint további négy dal - köztük az aktuális 'I'm Loving You'. Ezt előzte meg a 'Let Me Show My Love To You', amihez elkészült a banda első hivatalos videoklipje. Íme a premierek:

Bővebb infók, friss hírek a bandáról a Facebook-on olvashatók.


FIRST NIGHT - új dalt mutatott be az észt rockbanda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.