Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ABDUCTION - teljes egészében közzétették harmadik albumukat a francia black metalisták

2020-04-28
A "versaillesi pestis-doktorok"; vagyis az Abduction nevezetű depresszív black metal banda az alábbi friss hírekkel szolgált:

"Ahogy az történt az 'Á L’Heure Du Crépuscule' album esetében, a hangszereket (a dobok kivételével) ezúttal is a brüsszeli Opus Magnum Stúdióban vettük fel. És igen, ezúttal voltak vendégzenészek is! Déhà ezután kezdte meg az album hanganyagának keverését. Egyébként mindannyian maximálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel, és alig várjuk már, hogy hallhassátok az új anyagot!".

Az Abduction új, 'Jehanne' című nagylemeze 2020. április 29-én jelenik meg, a Finisterian Dead End kiadó jóvoltából. Nem mellesleg ez a banda első koncepcionális lemeze: a dalok Szent Johanna, vagyis Jeanne d’Arc (1412-1431), a Francia történelem egyik legismertebb alakjának életéről szólnak. Az április 29.-i album-megjelenés egybeesik azzal az emléknappal, melyen Szent Johanna Orléans-i bevonulásának (1429) évfordulóját ünneplik.

A tracklista:
01. Aux Loges Des Dames
02. Par Ce Coeur Les Lys Fleurissent
03. La Chevauchee De La Loire
04. Dieu En Soit Garde
05. Foi En Ses Murs Jusqu'aux Rats
06. Battue Par Les Flots Jamais Ne Sombre
07. Tres Fidele Au Roi Et Au Trone
08. Aux Marches De Lorraine

"Zenei tekintetben nem mondanám, hogy ez a legkeményebb vagy legsötétebb albumunk - mint ahogy azt mindenki mondani szokta, de egyértelműen ez a legambíciózusabb alkotásunk" - tette hozzá François Blanc énekes.

A 'Jehanne' album megjelenik dupla gatefold LP-n, digipak CD-n és digitális változatban is. Néhány nappal a hivatalos megjelenés előtt a banda teljes egészében közzétette az albumot:

Az Abduction 'À L’heure Du Crépuscule' címmel 2018. március 23-án adta ki legutóbbi nagylemezét, a Finisterian Dead End Records jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával. Az 'À L’heure Du Crépuscule' a banda bemutatkozó stúdióalbuma, az 'Une Ombre Régit Les Ombres' folytatása (az előző lemez 2016. október 28-án jelent meg).

01. Sous les Cendres et la Pierre
02.
Les Visiteurs du Soir
03. À L’heure Du Crépuscule
04.
Souvenir de Lierre
05. La Grande Illusion
06.
Les Ailes du Temps

Az "őszi black metal" stílusjelzővel illetett Abduction zenekart az Angellore frontembere, François Blanc és a banda turné-gitárosa, Guillaume Fleury alapította. Basszusgitáron Mathieu Taverne, dobokon pedig Morgan Velly kíséri a dalszerzőket. Bővebb infók a bandáról a Facebook-on olvashatók.

A sötétség, a halál és a mizantrópia témáját körüljáró Abduction nemrég közzétette az 'À L’heure Du Crépuscule' album címadó számának szöveges videóját, valamint a 'La Grande Illusion' audióját. Íme premierek:


ABDUCTION - teljes egészében közzétették harmadik albumukat a francia black metalisták
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.