Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Digitális koncertlemezzel jelentkezett az OUTER HEAVEN zenekar

2020-04-12
A Pennsylvania-beli Douglassville városából származó doom / death metal banda 'Live at Saint Vitus, 02-22-20' címmel látta el első koncertlemezét.

Austin Haines frontember így nyilatkozott: "Mindannyian nagyon örülünk, hogy a Relapse kiadó felkeresett minket azzal az ötlettel, hogy adjunk ki egy digitális koncertlemezt az ismert streaming-platformokra. Jelenleg meglehetősen nehéz időket élünk, de remélem, hogy - hozzám hasonlóan - a zene nektek is erőt, tudatosságot és pozitivitást sugároz. Ez a szóban forgó koncert konkrétan az első fellépésünk volt, amin új basszerosunk, Derrick játszott, és érzésünk szerint ezáltal új szintre emelkedett hangzásunk és zenénk extrémitása. Ez a koncertfelvétel új módja annak, hogy kifejezzük, miről is szól az Outer Heaven projekt, egyben pedig remek lehetőség arra, hogy megmutassuk mindezt azoknak is, akik még nem hallottak minket élőben. A lemez borítója pedig nagyszerű kiegészítése a 'Realms...' album illusztrációjának. Reméljük, élvezni fogják, amit itt hallotok!".

A 'Live at Saint Vitus, 02-22-20' című digitális koncertlemezt itt lehet meghallgatni és megvásárolni.

Az Outer Heaven 2015-ben mutatkozott be, egy 'Diabolus Vobiscum' című EP-vel, melyen elsőként prezentálták sajátos, hardcore-töltetű death-doom muzsikájukat. Ezt követően egy négy-számos split-lemezen szerepelt a banda, a 'Death Worship' dallal (a Gatecreeper, a Homewrecker és a Scorched egy-egy felvétele mellett).

2018-ban újabb szintre emelkedett az Outer Heaven: egy évnyi csendet követően a kvartett bemutatta eddigi legkegyetlenebb számát, az 'Into Hellfire'-t, ami tele van gyilkos gitár-témákkal, bombasztikus ritmus-szekció-játékkal és Austin Haines énekes pokoli halálhörgéseivel. És hogy még könyörtelenebb legyen a dal, a Full Of Hell frontembere, Dylan Walker is beszáll a kriptikus mókába, egy verse erejéig. (Lentebb elérhető a premier.)

A 2018-as év elején a banda megkötötte első lemezszerződését; mégpedig a Relapse Records-szal. Az Outer Heaven ezután bevonult a Baltimore-beli Developing Nations Recording Stúdióba, hogy Kevin Bernsten (Full Of Hell, Integrity, Magrudergrind) hangmérnök társaságában megkezdje debütáló albuma felvételeit. Az Outer Heaven első nagylemezének megjelenése 2018. október 12-én volt esedékes.

"Nagyon izgatottak vagyunk annak okán, hogy mi is tagjai lehetünk annak a szörnyetegnek, amit Relapse Records-nak hívnak. Az, hogy számos olyan banda között említik majd a mi nevünket is, akikre felnézünk - és rengeteg barátunk is van a kiadó környékén -, még izgalmasabbá és nagyszerűbbé teszi a dolgot. Első nagylemezünk az eddigi legsúlyosabb anyag lesz, amit valaha is kiadtunk a kezünkből. Nem véletlenül öltünk napokat, heteket, hónapokat és éveket ezekbe a dalokba - de ezt valószínűleg ti is érzékelni fogjátok!" - közölte korábban a banda.

A debüt-album 'Realms of Eternal Decay' címmel jelent meg, CD / LP / digitális változatban. A lemezre 10 "groteszk, groove-központú old-school death metal-tétel" került fel. Az új dalokat Arthur Rizk (Cavalera Conspiracy, Inquisition, Pissgrave) keverte véglegesre. A "beteges" lemezborító Matthew Stikker (Power Trip) műve. A rendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Vortex Of Thought
02. What Lies Beneath
03. Pulsating Swarm
04. Multicellular Savagery
05. Echoes From Beyond
06. Tortured Winds
07. Bloodspire
08. Sacrificial Evolution
09. Putrid Dwelling
10. Decaying Realms

Íme az album első hivatalos single-dala, a 'Bloodspire', valamint a szintén 2018-as 'Into Hellfire' dal videoklipje:

Később napvilágot látott a 'Putrid Dwelling' kisfilmje is, amit Marcos Morales (Primitive Man) rendezett:

Itt a 'What Lies Beneath' kisfilmje tekinthető meg; alább pedig végighallgatható a teljes album:

Az Outer Heaven 2018. január 27-én a híres brooklyni Saint Vitus Bárban adott koncert. Alább megtekinthető a buli teljes felvétele:

2019 elején a csapat bemutatott egy vadonatúj single-dalt, a Decibel Magazin Flexi-sorozata keretében. A 'Cryptic Visions' című szám itt meghallgatható:

 

Bővebben az Outer Heaven zenekarról és a jövőbeni koncertekről a Facebookon lehet informálódni.


Digitális koncertlemezzel jelentkezett az OUTER HEAVEN zenekar
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.