Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ANGELUS APATRIDA - új albummal térnek vissza a spanyol thrasherek; itt a friss dal / videoklip!

2018-04-21
Az Angelus Apatrida bejelentette: következő stúdióalbumuk 'Cabaret de la Guillotine' címmel jelenik meg, a világ minden táján, a Century Media Records gondozásában, május 4-én.

Az Angelus Apatrida a 2015-ös, toplistás 'Hidden Evolution' album folytatásaként vette fel hatodik nagylemezét. A 'Cabaret de la Guillotine' "felvonultatja az Angelus Apatrida teljes metal-skáláját: kezdve a csonttörő thrash-himnuszokkal, egészen a dallamos, heavy metal-beütésű nótákig mindenféle stílusú szerzemény megtalálható a banda eddigi legváltozatosabb anyagán.

Az új album keverését és maszterizálását a csapat állandósult partnere, Daniel Cardoso (Anathema, Anneke van Giersbergen, stb.) végezte el; míg a lemezborítót a neves magyar művész, Havancsák Gyula (Destruction, Annihilator, Lonewolf, stb.) készítette.

A tracklista:
01. Sharpen The Guillotine
02. Betrayed
03. Ministry Of God
04. The Hum
05. Downfall Of The Nation
06. One Of Us
07. The Die Is Cast
08. Witching Hour
09. Farewell
10. Martyrs Of Chicago

Elsőként a Sharpen The Guillotine' című számot mutatták be. Ennek kapcsán az Angelus Apatrida az alábbi közleményt adta: “Ez a dal Spanyolország aktuális politikai helyzetét vázolja fel. Miközben ezeket a sorokat írtuk, egy rap-énekes 3 év, 6 hónapra börtönbe vonult, mert nem tetszett a dalainak szövege a hatalomnak. Spanyolország egy veszélyes hely lett. Szólásszabadság...? Van, de csak a gazdagoknak".

A 'Downfall Of The Nation' dal hivatalos klipjét március végén mutatták be; április közepén pedig megjelent a 'Farewell' kisfilmje, amit a Holy Cuervo munkatársai, Nacho Montero és Paco Fernández rendeztek. A friss banda-közlemény így szól: "Régóta tervben volt egy olyan dal, ami lassú és dallamos, de közben mégis erőteljes, feelinges; vagyis olyan, mint gyerekkorunk nagy klasszikusai, mint például a ‘Cemetery Gates’, a ‘Fade To Black’, vagy a ‘The Legacy’. A 'Farewell'-t egyébként egy rajongónk / jóbarátunk, Alberto emlkére írtuk, aki egy másfél évvel ezelőtt hunyt el, rák következtében. Ez a szám tehát neki, illetve mindazoknak szól, akik nap mint nap megküzdenek ezzel a borzalmas betegséggel - és persze az ő hozzátartozóiknak, barátaiknak...".

Az Angelus Apatrida nem mellesleg a lemez megjelenésének napján indul első európai headliner turnéjára, melyen (a szintén Century Media-hatáskörbe tartozó) Skeletal Remains, valamint a feltörekvő spanyol Trallery zenekar kíséri őket. A lemezbemutató körút keretében - május 19-én - a budapesti Dürer Kertben is fellép a három banda.


ANGELUS APATRIDA - új albummal térnek vissza a spanyol thrasherek; itt a friss dal / videoklip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.