Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SVARTANATT - itt az új videoklip, a 'Black Heart'!

2018-06-14
A svéd retro-rockerek nemrég kiadták második nagylemezüket, amiről most új single-dal jelent meg.

A '60-as / '70-es évek klasszikus rockzenéjében utazó Svartanatt együttes - melynek tagjai a Scrags, a John Duva és a Beardfish zenekarokból származnak - két évvel a debütáló album megjelenését követően vette fel új lemezét, ami a 'Starry Eagle Eye' címet viseli.

A Svartanatt zenéje Jani Lehtinens énekes érces hangja, és az organikus, '60-as / '70-es évekbeli klasszikus rocker gitár-témák köré épül. Ezek határozzák meg a 2018. március 2-án, a The Sign Records jóvoltából forgalomba került 'Starry Eagle Eye' hangzását is, de ezúttal dalszerzői és performanszi tekintetben is előrelépés figyelhető meg.

A Soundtrade Stúdióban Emil Drougge hangmérnök közreműködésében rögzített 'Starry Eagle Eye' egy "nyers, őszinte, egyben álomszerű és mélyen szántó gondolatokkal teli album. A tehetséges zenészek alkotta classic-rock felállás (gitár, basszusgitár, dobok, orgona) a felszabadult zenei kreativitást igyekeznek újra népszerűvé tenni, egyúttal bebizonyítván, hogy a rock 'n' roll minden, csak nem halott".

A tracklista:
01. The Children of Revival
02. Wrong Side of Time
03. Starry Eagle Eye
04. Duffer
05. Wolf Blues
06. Hit Him Down
07. Universe Of
08. The Lonesome Ranger
09. Black Heart

Lentebb hivatalos videoklip formájában elérhető a 'Hit Him Down' dal, illetve meghallgatható a 'Wrong Side Of Time'. Június elején a banda digitális kislemezként és videoklip formájában kiadta a 'Black Heart' című single-t is. A kisfilmet a svédországi Åre városában forgatták, Darren Hamlin rendezésében.

A Svartanatt aktuális tevékenységeiről, jövőbeni koncertjeiről a Facebook-on lehet informálódni.


SVARTANATT - itt az új videoklip, a 'Black Heart'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.