Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Byron Nemeth az IMAGES OF EDEN együttes új gitárosa

2018-11-03
A Pennsylvania progresszív / heavy metal banda 7 év után tért vissza új nagylemezzel. Nem sokkal a 'Soulrise' kiadása után változás történt a felállásban.

A banda most bejelentette: új gitárosuk Byron Nemeth lett, aki a jelenlegi gitár-guru, Carlos Urquidi Perez mellett egészíti ki az Images Of Eden "gitár-attakját". A jazz-tanár Carlos a maxikói székhelyű Urquidi Guitars tulajdonosa és elnöke; Nemeth pedig egy neves multi-instrumentalista, akit a világ minden táján ismernek kiemelkedő tehetsége és sokoldalúsága okán (a civilben gitár-oktatóként dolgozó Byron-nak szólólemeze is jelent meg a közelmúltban; emellett pedig rendszeresen együttműködik a Steve Vai Band-del).

Az Images Of Eden zenekart néhány hónapja a Pavement Entertainment kiadó igazolta le, legújabb nagylemezük, a 'Soulrise' 2018. augusztus 17.-i kiadása végett. Az új lemez CD-n és bakeliten, valamint digitálisan is megjelent, a Sony Music forgalmazásában.

"Hosszú ideig tartott, de most végre izgatottan jelenthetjük be, hogy megtaláltuk új kiadónkat, a Pavement Entertainment személyében" - olvasható a korábbi banda-közleményben. "Külön köszönet Bill Metoyer-nek, hogy összehozott minket ezzel a fantasztikus céggel!".

Az 1998-ban alakult Images Of Eden mindeddig három nagylemezt és kislemezt adott ki. A Pavement Entertainment szerint a banda egy "félelmet nem ismerő, komoly koncepciókon nyugvó zenekar, mely a metal- és rockzene széles körökben kedvelt elemeit kombinálja egyedi elképzelésekkel, jelentőségteljes üzenettel és magas szintű precizitással".

A 'Soulrise' album a 2011-es 'Rebuilding the Ruins' folytatása. Az új lemez borítója és tracklistája így néz ki:

 

01. Harvest Day
02. Let Me Die Young
03. Shield Me
04. Only Human
05. Moonrise
06. Godless
07. Once We Believed
08. Twice Upon A Time
09. All Is Now Forgiven
10. Waiting For The Sky To Fall
11. And Then There Was One
12. Soulrise

A banda 2018 első heteiben már közzétette vadonatúj single-dalát, a 'Shield Me'-t, aminek hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető. A kisfilm azóta számos díjat elnyert - legutóbb Award Of Merit elismeréssel tüntették ki, 'Legjobb rövidfilm' kategóriában.

Bővebb infók, hírek a bandáról az ImagesOfEden.com oldalon találhatók.


Byron Nemeth az IMAGES OF EDEN együttes új gitárosa
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.