Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

LYCHGATE - új mini-albummal jelentkeznek a londoni black metalisták; itt az új dal, az 'Incarnate'!

2020-02-12
A progresszív black / doom metal zenét játszó Lychgate a Debemur Morti Productions kiadóval kötött új lemezszerződést.

A Lychgate új kiadványa egy EP lesz, ami az 'Also Sprach Futura' címet viseli. A mini-lemez felvételei Greg Chandler (Esoteric) hangmérnök / mixer felügyelete alatt zajlottak, a Priory Recording Stúdió (Esoteric, Fen) falai között. Chandler vokalistaként is közreműködött az albumon, melynek lentebb látható borítóját a Khaos Diktator Design csapata készítette.

Az 'Also Sprach Futura' EP a banda nagysikerű, 'The Contagion in Nine Steps' című, harmadik nagylemezének a folytatása; egy újabb "disztópikus hangulatú mestermű; egyben a 2013-ban debütált banda evolúciójának újabb ugrólépése". Dalszövegi témáit tekintve az EP "rémálomszerű, de egyben valósághű" koncepciók köré épül - ilyen például a transzhumanizmus, a poszt-humanizmus, a pigmalionizmus (szobrokkal, festményekkel vagy más emberi képmásokkal folytatott nemi cselekmény) és az emberi intelligenciát feldolgozó gépezet, a Golem XIV témája.

Az új EP megjelenik digitálisan és digipak CD is. A március 13.-i kiadásért a Debemur Morti Productions felel.

"Szerettük volna megtörni a diszkográfiánkat egy EP-vel, hogy ne csak teljes értékű albumokat adjunk ki a kezünkből. Ugyanakkor ez a mini-lemez ízelítőt nyújt mindahhoz, amire a jövőben számítani kell tőlünk, és az irányzathoz, ami felé haladunk. De persze a jellegzetes stílus-elemeink nem vesztek el... ez az EP azonban még önmagunk számára is tisztába teszi a dolgokat a következő nagylemez kapcsán. Márpedig a következő album - véleményönk szerint - a valahavolt legjobb Lychgate-anyag lesz" - közölte a banda.

A tracklista:
01. Incarnate
02. Progeny Of The Singularity
03. Simulacrum
04. Vanity Ablaze

Az 'Incarnate' című szám lentebb meghallgatható. A frontember Vortigern a dal kapcsán elmondta: "Ez a szám csak az új lemez bevezető tétele; a 'Progeny Of The Singularity' előzetese, de kiderült belőle, ezúttal milyen stilisztikai témákkal operál a Lychgate: a disszonanciák határosságán, az egyedi tónusokon és a vissztérő motívumok fejlődésén van a hangsúly. Ez a szám jóval modernebb hangzású, mint a banda korábbi művei; ez pedig annak köszönhető, hogy a dalszövegi koncepció is jövőbe mutató. Ez a tény persze majd felfedi magát a teljes EP kontextusában".

Az "apokaliptikus black metal / funeral doom" zenében utazó csapat legutóbbi, harmadik albuma, a 'The Contagion in Nine Steps' - koncepcióját tekintve - a tömeg-pszichózis témáját járta körül, mind pszichológiai, mind történelmi szemszögből. Zenei szempontból - a banda alapvető black metal / funeral doom crossover-védjegyei mellett - egyéb kompozícionális elemekkel is felszerelték az anyagot - ilyen például a 20. századbeli avant-gárd. A nagy-britanniai extrém metal-szcéna egyik "rejtett kincseként" emlegetett Lychgate továbbá "sátáni perspektívából prezentálja a Sötétség betétzenéjét, bátran használván minden ehhez méltó hangszert (pl. orgona) és vokál-témát".

A The One, az Esoteric és a Macabre Omen egyes tagjai alkotta Lychgate harmadik albuma, a 'The Contagion in Nine Steps' "az egyébként általánosságban véve konzervatív black metal-színtér egyik üde színfoltja; vagy ha úgy tetszik, fekete lyuka" lesz. A banda új dalaiban "megszeg minden szabályt, miközben hidat emel a Pokol mélysége és a Mennyek angyali ragyogása között".

Íme a 2018. március 30-án megjelent (Blood Music) album borítója és tracklistája:

01. Republic
02. Unity of Opposites
03. Atavistic Hypnosis
04. Hither Comes the Swarm
05. The Contagion
06. Remembrance

A 'Republic' című szám alább meghallgatható. A gitáros, Vortigern elmondta: "A 'Republic' az album intro-dala; amiben orgona-játékkal vezetjük fel azt a ritmikus, ütemszerű alap-hangzást, mely az egész albumot jellemzi. A 'Republic' a végefelé egyébként őrjöngésbe torkollik; de ettől függetlenül a dalszöveg remekül felvezeti az album össz-koncepcióját, ami a megfertőzött tömegek pszichózisát dolgozza fel, kezdve Platón munkásságának alap-téziseivel...".

Alább meghallgatható a 'Rememberance' című tétel is, amit így kommentáltak: "Ez az album "ünnepélyes" záró-tétele, ami leginkább egyfajta nosztalgikus, borús, temetői hangulatot teremt. Eltérően a lemez többi szerzeményétől, ebben a számban csak tiszta, de lassú, vontatott ének hallható. Fontos még egyszer kihangsúlyozni, hogy ez az album utolsó száma, mivel az olyan frenetikusan őrült, bizarr dalok, mint például a ‘Hither Come the Swarm’, ennek pont az erős kontrasztjai”.

Bővebb infók a bandáról és az albumokról: lychgate.eu


LYCHGATE - új mini-albummal jelentkeznek a londoni black metalisták; itt az új dal, az 'Incarnate'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.