Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Budapestre is ellátogat nyári európai turnéja keretében a GRUESOME - végighallgatható a 'Twisted Prayers' album

2018-06-01
Az Exhumed, Possessed, Malevolent Creation és Derketa tagok alkotta Gruesome egyúttal kiadta új nagylemezét.

Az old-school death metal modernkori zászlóvivői kiadták második teljes értékű stúdióalbumukat, a 2015-ös 'Savage Land' folytatását. Az új album - ami a 'Twisted Prayers' címet kapta - munkálatai Jarrett Pritchard (Exhumed, 1349, Goatwhore) producer társaságában zajlottak, az Orlando-beli New Constellation Stúdióban. Vendégként besegített a munkálatokba a legendás Death gitáros James Murphy (Death, Obituary, Testament) is, néhány szóló erejéig.

A 'Twisted Prayers' ezúttal a kultikus Death zenekar által kikövezett ösvényt járja, a ''Spiritual Healing'-éra atmoszférájában; ám ebben az esetben egy "jóval intellektuálisabb hangvételű, dallamosabb hangszereléssel ellátott, itt-ott thrash-elemekkel felszerelt, provokatív anyagra kell számítani, társadalmilag tudatos dalszövegekkel. A 'Twisted Prayers' borítóját ismét a legendás Ed Repka (Death, Megadeth, Venom) tervezte. A megjelenés 2018. június elsején volt esedékes (Relapse Records). A rendeléseket (CD/LP/DLX LP/CS/Digitális) itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Inhumane
02. A Waste Of Life
03. Fate
04. Lethal Legacy
05. Fatal Illusions
06. Crusade Of Brutality
07. At Death’s Door
08. Twisted Prayers

Elsőként az 'A Waste Of Life' című számot mutatták be, szöveges videó formájában. Ezt Matt Harvey így kommentálta: “Az ‘A Waste Of Life’ dal nagyszerű lehetőség Chuck megidézésére, illetve némi konstruktív frusztráció felépítésére - miközben jó kis régimódi death metal zenét játszunk. Egyszerre visszük tovább a Death örökségét, és evezünk újabb vizekre. Amennyire élveztünk nyers és mocskos nótákat írni a 'Savage Land' és a 'Dimensions Of Horror' albumokra, olyan jó volt most kihívást állítani magunk elé, zenei és tematikus szempontból - épp úgy, ahogy annak idején Chuck, James, Terry és Bill csinálta a 'Spiritual Healing' esetében. Remélhetőelg hűek tudtunk maradni az eredeti klasszikushoz, és mindenki annyira fogja élvezni ezt a számot (is), mint amennyire mi élveztük a felvételeket!”.

Újabban megjelent az 'Inhumane' és a 'Fatal Illusions' című szám hivatalos (csak erős idegzetűeknek ajánlott) videója is:

A teljes albumot itt lehet végighallgatni:

A Gruesome egyúttal közzétette a 'Legion Of Doom' című számot is. Ez egy feldolgozás Chuck Schuldiner Death előtti projektjétől, a Mantas zenekartól. A felvétel nem kap helyet a szóban forgó nagylemezen, hanem a Decibel magazin 2018 júniusi számának mellékleteként jelenik meg, exkluzív flexi disc formájában (erről bővebb infók itt olvashatók).

A Gruesome egy nagyszabású európai turnén mutatja be elsőként az új albumot. A körút július 19-én indul, az Obscene Extreme fesztiválon, majd - 22 város érintésével - augusztus 12-én ér véget, a belgiumi Kotrijkban. A banda július 24-én a budapesti Dürer Kertben is fellép!

A Gruesome egy kegyetlen "death metal-szekta", ami a legendás Death zenekar korai munkássága előtt kíván tisztelegni. A csapat alap-kollektíváját Matt Harvey gitáros-énekes / frontember (Exhumed) és Gus Rios dobos (Malevolent Creation) alkotja. A zenészpáros a Death To All all-star tribute-banda turnéján ismerkedett meg, és a Death iránti tiszeteletük és rajongásuk révén később is rendszeresen tartották a kapcsolatot. Harvey és Rios 2014-ben végül elhatározta, hogy elindítja a Death To All újabb inkarnációját, ami konkrétan az első két Death lemez örökségét fogja feleleveníteni. Harvey nem sokkal ezután feldobta azt azt ötletet, mi lenne, ha ez az új formáció - a szóban forgó stílusban - saját dalokat is szerezne... Rios abszolút  benne volt a dologban - a páros rendkívül rövid idő alatt megírt és fel is vett öt vadonatúj nótát. Míg Harvey Kaliforniában írta a dalokat, Rios felkereste a Possessed gitárosát, Daniel Gonzalez-t, illetve a Derketa basszerosnőjét, Robin Mazen-t, akikkel közösen Floridában elvégezte a dalok hangszerelését (Harvey közben külön rögzítette a vokál-témákat). Mindennek a végeredménye a Gruesome 8 számos debütáló albuma lett, ami a 'Savage Land' címet viseli, és nem más, mint egy '80-as évek végi / '90-es évek eleji, hátborzongató, floridai stílusú death metal anyag; a legendás Death zenekar vénájában. Ugyanebben a műfajban fogant a banda második és harmadik kiadványa, a 'Dimensions of Horror' EP és a 'Fragments of Psyche' kislemez is.


Budapestre is ellátogat nyári európai turnéja keretében a GRUESOME - végighallgatható a 'Twisted Prayers' album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.