Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Buzz Buzz' címmel új videoklipet mutatott be az újjáalakult FARGO

2019-06-15
A Fargo együttes 36 évvel legutóbbi stúdióalbuma ('F') megjelenése után adott ki új nagylemezt, ami 'Constellation' címmel jelent meg, 2018. május 25-én.

A Fargo jelenlegi felállását a két alapító, Peter Ladwig (ének, gitár) és Peter "Fargo-Pedda" Knorn (basszusgitár), valamint az eredeti dobos, Frank "Franky" Tolle, és egy új gitáros, Arndt Schulz (Harlis, Jane) alkotja. Lévén Tolle csak két új számban dobol, a többi nótát Nikolas Fritz (Mob Rules) játszotta fel.

A Fargo-reunion nem sokkal azután valósult meg, hogy kiadta nagysikerű önéletrajzi könyvét (Bis hierhin und so weiter, 20 Jahre Rock 'n' Roll). Miután napvilágot látott a zenész biográfiája, a Fargo rajongói megállás nélkül követelik a kultikus zenekar újjáegyesülését, ami a '80-as évek közepe óta váratott magára (a Fargo ugyanis annak idején "átalakult" Victory-vá").

Egyszer csak elkezdtem azon gondolkozni, hogyan szólna a Fargo napjainkban, ha még mindig létezne a banda - vagy ha visszatérne... Aztán az inspiráció hirtelen elkapott, és onnan már nem volt viszaút!” - mondta Peter Knorn.

Az újjáalakult Fargo 12 új dalt rögzített a 'Constellation' albumra - ezek közt van az első single, a 'Leave It', ami tavaly márciusban látott napviágot, kislemezen és hivatalos videoklipen. A teljes album nyolc héttel később, május 25-én jelent meg, a Steamhammer/SPV jóvoltából, digipak CD-n, színes gatefold LP-n és digitális formában.

A tracklista:
01. Step Back
02. Leave It
03. Mind Your Own Business
04. Loser's Blues
05. Buzz Buzz
06. Cross To Bear
07. Don't Talk
08. Southern Breeze
09. Boozy Vivienne
10. What's Wrong
11. Goddess Of Destiny
12. Goodnight

Elsőként a 'Leave It' című számot mutatták be; majd megjelent a 'Step Back' című szám is. Íme a hivatalos videók:

2019 júniusában bemutatták a 'Buzz Buzz' című szám hivatalos szöveges videóját is:

A Fargo együttest eredetileg 1973-ban alapította Peter Knorn és Peter Ladwig. A zenekar rövid időn belül sikeres lett; néhány évvel később lemezszerződéshez is jutottak. Egy rövid ideig Matthias Jabs is tagja volt a bandának (ő 1978-ban csatlakozott a Scorpions-hoz, és vált világhírűvé). Maga a Fargo is egy nemzetközileg ismert és elismert banda volt - mind debütáló, 1979-es albumuk, mind a további három nagylemezük az akkoriban patinásnak számító EMI jóvoltából jelent meg. A capat több alkalommal is körbeturnézta Európát; méghozzá olyan híres előadók társaságában, mint az AC/DC, a Mothers Finest és a The Small Faces - emellett többször is szerepeltek a tévében. A banda 1984-ben változtatta nevét Victory-ra; de ezzel együtt semmit nem vesztettek népszerűségükből.


'Buzz Buzz' címmel új videoklipet mutatott be az újjáalakult FARGO
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.