Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új videoklipet mutatott be harmadik albumáról a MAYAN zenekar: 'The Power Process'

2019-04-24
Az Epica gitárosa / dalszerzője, Mark Jansen által vezetett Mayan zenekar tavaly szeptemberben adta ki új albumát, amiről most friss videoklip jelent meg.

A Mayan nemrégiben ért végére egy maxikói turnénak, melynek keretében a 'Dhyana' albumot promótálták. Ezután visszatértek Európába, hogy a tavasz és a nyár folyamán fellépjenek a nagyobb klubokban és metal-fesztiválokon.

...de hogy addig se kelljen várniuk a rajongóknak, a banda egy új videoklippel kedveskedik: megfilmesítették a 'Dhyana' album 'The Power Process' című számát.

Marcela Bovio énekesnő elmondta: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk új videoklipünket, a 'The Power Process'-t! Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét azzal az Arno de Haas producerrel dolgozhattunk, aki a 'Saints Don't Die' vidoeklipjét is rendezte. Vajon kitaláljátok, ki inspirálta a klip sztoriját? :)".

A banda aktuális turné-beosztása itt érhető el.

A Mayan eddigi fennállása során is számos alkalommal lépett színpadra nagyzenekari kísérettel. Logikus volt tehát a lépés, hogy a következő albumot egy élő szimfónikus nagyzenekarral rögzítsék. A projekt megvalósításához a rajongók támogatását kérték; ami nem is maradt el - sőt, több mint €40,000-t sikerült összegyűjteni ahhoz, hogy a banda összeállhasson a Prágai Filharmónikusokkal, és közösen felvehessék az új lemezt. A világ egyik leghíresebb szimfónikus zenekara - melynek neve olyan filmzenékhez köthető, mint pl. a Star Wars saga és a Hannibál (2001) - monumentális, epikus hangzással járult hozzá a Mayan új, 'Dhyana' című nagylemezéhez (valamint a bónuszként ezzel járó 'Undercurrent' EP-hez).

A tracklista:
01. The Rhythm Of Freedom
02. Tornado Of Thoughts - I Don’t Think Therefore I Am
03. Saints Don’t Die
04. Dhyana
05. Rebirth From Despair
06. The Power Process
07. The Illusory Self
08. Satori
09. Maya - The Veil Of Delusion
10. The Flaming Rage Of God
11. Set Me Free

Mark Jansen gitáros korábban így nyilatkozott: "Minden energiánk és szenvedélyünket beleadtuk ebbe a nagy jelentőséggel bíró projektbe. A 'Dhyana' (ami azt a pillanatot takarja, amikor az elmét legyőzi a szív) rendkívül büszkévé tesz minket, és már alig várjuk, hogy kiadhassuk. Hűséges rajongóink támogatása révén sikerült felvennünk ezt a lemezt a Prágai Filharmónikusok közreműködésében. E kollaboráció, és persze Joost van den Broek pridcer szaktudása és motiváló ereje révén a lehető legkiválóbb hangzást értük el. Mondanunk sem kell, mennyire izgatottak vagyunk!!!".

A 'Dhyana' 2018. szeptember 21-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából. A rendeléseket itt lehet leadni. Ízelítőképpen alább elérhető az első single, a 'The Rhythm Of Freedom' szöveges videója:

Később megjelent a 'Saints Don't Die' és a címadó dal hivatalos klipje is, ami itt tekinthető meg:

Így készült a videoklip:

Íme a 'Dhyana' első két előzetese, aminek révén betekintést nyerhetünk a filharmónikusokkal közös munkába és a dalszerzői folyamatokba:

A Mayan jelenlegi felállása így néz ki:

A Mayan legutóbbi, második albuma 2014. január 31-én jelent meg, 'Antagonise' címmel, a Nuclear Blast kiadó gondozásában.


Új videoklipet mutatott be harmadik albumáról a MAYAN zenekar: 'The Power Process'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.