Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

IMONOLITH - a Strapping Young Lad tagjaival egyesült a Threat Signal énekese; itt az új dal!

2020-03-10
Lévén a Strapping Young Lad multi-instrumentalista frontembere, Devin Townsend szünetelteti mindkét bandáját (SYL, Devin Townsend Project) a tagoknak maradt ideje egy új projekt létrehozására...

Devin Townsend néhány hónapja jelentette be, hogy bizonytalan időre szünetelteti a Devin Townsend Project-et, mivel "komolyabb tervei vannak". Ennek okán a DTP tagja úgy döntött, összeáll Devin egykori bandája, a Strapping Young Lad néhány zenészével, hogy egy új zenekart alapítsanak.

Ryan Van Poederooyen doboshoz (DTP) és Brian "Beav" Waddell gitároshoz (aki basszusgitáron játszik a DTP-ben) Byron Stroud basszer (SYL), Kai Huppunen másod-gitáros (Methods Of Mayhem, Noise Therapy) és Jon Howard énekes (Threat Signal) csatlakozott ebben az új formációban, aminek nevét 2018. március 16-án hozták nyilvánosságra - a projekt neve: Imonolith.

Van Poederooyen annak kapcsán nyilatkozott, Jon Howard hogyan jött a képbe a szinte teljes egészében Townsend-körökből származó bandatagoknál: "Mindenképpen olyan énekest kerestünk, aki valamennyire azért nemzetközi szinten is ismert. Jon-t egy közös jóbarátunk ajánlotta be. Kapcsolatba léptünk vele, és a találkozás, néhány próba után már totális mértékben meg lettünk győződve arról, hogy ez a srác hatalmas tehetség. Néhány nappal azután, hogy megismerkedtünk, már fel is vettünk néhány demót. Ekkorra már teljesen biztossá vált, hogy ő a mi emberünk. Jon egyszerre tud énekelni, visítani és hörögni - mindegyik vokál-stílusnak a legjobbikát adja ki magából. Ebben a bandában a közönség megismerheti különleges tehetségének minden aspektusát".

Az Imonolith március végén elindította hivatalos Facebook- és Instagram-oldalát, ahol frissen lehet értesülni az aktualitásokról.

Szintén március végén indultak el a banda debütáló albumának stúdiós munkálatai. Ezzel kapcsolatban az alábbi update-et osztották meg: "Ryan Van Poederooyen elvégezte az Imonolith első albumának kezdetleges dob-témáinak stúdiós munkáit. Annyit mindenképpen elmondhatunk, hogy rettentően szerencsések vagyunk, hogy egy A-listás producer / hangmérnök / mixer, Jay Van Poederooyen segít ki minket. Ryan egyértelműen kinyilatkoztatta, hogy sosem hangzott még ilyen jól semmilyen eddigi dob-témája. Ennyi. Nincs több kérdés. RVP Sonor dobjai és Sabian-cintányérjai egyszerűen zseniálisan szólnak. Mindannian nagyon izgatottak vagyunk. Ha pedig Jay önmagát dícséri, az már jelent valamit! Azt mondanunk sem kell, hogy teljes egészében "természetes" dob-témákkal operálunk; tehát nincsenek semmiféle samplerek! Ennél fantasztikusabban nem is kezdődhetne ez az egész! A következő fejezet Jed gitár-témáinak rögzítése lesz. Figyeljétek a híreket, a képeket és az update-eket! Előre is köszönjük a támogatást!".

A lemez hanganyagának keverését szintén Van Poederooyen végezte el. Az újabb riport így szól: "Tudjuk, hogy már alig várjátok, hogy hallhassátok az Imonolith zenéjét. Jelentjük, az anyag pillanatnyilag keverés alatt áll - ezt a csodálatos Jason Van Poederooyen végzi, egy LA-beli stúdióban. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Jay és a menedzsment révén egy kiváló, fantasztikus hangzású albumot teszünk le az asztalra. Izgaottan várjuk, hogy május folyamán - amikor 100%-ban készen leszünk - bemutathassuk az első ízelítőt nektek. Tudjuk, hogy már ti is epekedve várjátok a prezentációt, de még néhány hetet várnotok kell, mivel szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy minden a lehető legprofibb lett. Köszönet a türelmetekért és a támogatásért. Ti vagytok a legnagyszerűbbek - általatok lesz igazán izgalmas ez az egész!".

Mint most kiderült, a banda 2020. március 27-én adja ki debütáló, 'State of Being' című albumát, saját cége, az Imonolith Music Records révén.

A 'State of Being' albumra 10 "ütős, riff-központú, súlyos" nóta került fel - köztük a csapat bemutatkozó single-dala, a 'Hollow', ami már a 2019-es évben nagy sikereket aratott világszerte (csak a Spotify-on közel 250 ezren streamelték). A lemezen egyébként két vendégzenész is szerepel: az egyik Jens Kidman (Meshuggah), a másik pedig a svéd énekes, Johannes Eckerström.

A tracklista:
01. State Of Being (intro)
02. Becoming The Enemy (feat. Johannes Eckerstrom)
03. Instinct
04. Dig
05. The Mourning
06. Forgone
07. Breathe
08. The Reign (feat. Jens Kidman)
09. We Never Forget
10. Hollow
11. Persevere

Az album előrendelési infói itt érhetők el.

Az első hivatalos single, az 'Instinct' alább elérhető. RVP a videoklippel kapcsolatban elmondta: "Érzésem szerint magasra emeltük a mércét az 'Instinct' videójával. Ez egy másfajta videoklip, mint amit manapság láthattok a különféle csatornákon. Egyik érdekessége az, hogy a nézőre van bízva, hogyan interpretálja a dolgokat. Mi magunk rengeteg munkát fektettünk ebben a vizualizációba - reméljük, élvezettel nézi mindenki!".

A második single, a 'Dig', ami szintén elérhető lentebb hivatalos videó formájában.

"Dalszövegét tekintve ez a szám azokról az emberekről szól, akik rossz döntéseikkel szétrombolják kapcsolataikat" - mondta Ryan ‘RVP’ Van Poederooyen. "Arra figyelmeztetünk mindenkit ezzel a dallal, hogy vigyázzon az ilyen egyénekkel; vagy éppen tanuljon saját korábbi hiábiból, és engedjen el a füle mellett minden negativitást. Ezek az emberek ássák meg ugyanis saját kapcsolataik sírját, miután felgyújtottak mindent és mindenkit maguk mögött".

A harmadik single-dal, a 'Becoming The Enemy' - amiben azAvatar énekese, Johannes Eckerström vendégeskedik - itt hallgatható meg:

2019 májusában tette közzé a csapat első demó-dalát. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat közölték: "Köszönjük nektek, hogy ilyen türelmesek voltatok az elmúlt hónapok során. Tudjuk, hogy sokat kellett várnotok az első dalunkra; de most végre megkapjátok... mert megérdemlitek - Ti, akik nagylelkűen támogattatok minket. Ez az egyik keményebb számunk, a 'The Reign' demó-változata. Addig nem fogunk album-minőségű nótákat közzétenni, amíg kiadásra készen nem áll a lemez. Ettől függetlenül reméljük, tetszeni fog, amit itt hallotok. Ez csak egy kis ízelítő mindabból, amire számítanotok kell - csak az egyik oldala az Imonolith muzikális sokszínűségének".

Május végén megjelent a második demó-track, a 'Breathe' is. "Hatalmas köszönet mindenkinek a remek visszajelzésekért és pozitív kommentekért! Most, hogy hallottátok az Imonolith hangzásának keményebb oldalát, itt az idő, hogy megismerjétek a banda dallamosabbik felét is. A következő dal egy hangulatos, feelinges nóta, ami a 'Breathe' címet kapta. Reméljük, tetszik!".

Az Imonolith hivatalos debütáló kislemeze / single-dala, a 'Hollow' 2019. január 18-án jelent meg (iTunes, Google Play, stb.). Lentebb megtekinthető a hivatalos videoklip, itt pedig megvásárolható a digitális single.

Ryan ‘RVP’ Van Poederooyen így szólt: "A 'Hollow' egy olyan, személyes küzdelmekről szóló dal, amivel mindannyian azonosulni tudunk. Társadalmi nyomások és egyéb csalódás-élmények vezetnek odáig, hogy valaki belül teljesen kiüresedve érezze magát - leginkább azok, akiknek nincs ráállva az elméje ezekre a dolgokra. Maga a dal egyébként pozitív üzenettel van felszerelve. Nem konkrétan az üresség érzetéről van szó; annál inkább a megelőzésről, melyre mindannyian képesek vagyunk, ha mellőzzük a negatív gondolkodást és értelmes dolgokban hiszünk".

Az eredeti tervek szerint banda 2020 márciusa és áprilisa folyamán Európában és Nagy-Britanniában turnézott volna, de a túra elmarad a globális koronavírus-járvány okán. A körút keretében - április 17-én - a budapesti ROBOT Klubban lépett volna fel a zenekar.

Szintén friss hír, hogy Byron Stroud helyére új basszusgitáros érkezett a bandába, Scott Whalen személyében, akit az Econoline Crush együttesből ismerhetnek a rajongók.


IMONOLITH - a Strapping Young Lad tagjaival egyesült a Threat Signal énekese; itt az új dal!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.