Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Fennállása 30. évfordulója alkalmából európai turnét bonyolít le a DANZIG - új könyv jelenik meg a banda

2018-06-03
Glenn Danzig és bandája a nyár folyamán fellép néhány európai fesztivál; lévén a 2018-as év fémjelzi a Danzig együttes fennállásának 30. évfordulóját.

Az ünnepi európai körút augusztus 2-án vesszi kezdetét, a világhírű Wacken Open Air fesztiválon, ahol a Danzig az egyik nagyszínpadot veszi birtokba. A turné ezután Luxemburgba és Kölnbe, majd Glasgow-ba sé Londonba, utána pedig ismét Németországba; végül a cseh Brutal Assault fesztiválra (Jaromer) is elér. (Az ünnepi brit koncertekhez lentebb érhető el egy kedvcsináló videó.)

A "különleges eseményként" beharangozott turné dátumai és állomásai itt olvashatók.

Másik hír, hogy Hidden Lyrics Of The Left Hand Volume II címmel jelenik meg a Danzig dalszöveg-gyűjteményének második része idén augusztusban (a szóban forgó turné apropójából). Az egyes dalszövegek mellé természetesen illusztrációk is járnak - ezeket a neves művész, Simon Bisley készítette. A könyvet az amerikai képregény-boltokban, valamint a Verotik-World eBay-store-jában lehet megrendelni.

 

A Danzig zenekart eredetileg 1987-ben alapította Glenn, miután kilépett előző bandájából, a horror-punk legenda Misfits-ből, és miután megalapította a szintén kultikussá vált Samhain együttest. A Danzig 30 éves fennállása során számos klasszikus albumot és dalt kiadott (egyik legnagyobb slágerük a 'Mother' című szám), és különféle műfajokkal - indusztriális, doom, heavy metal, stb. - kísérletezett. A banda legutóbbi nagylemeze, a 'Black Laden Crown' 2017 májusában jelent meg, a Nuclear Blast gondozásában.


Fennállása 30. évfordulója alkalmából európai turnét bonyolít le a DANZIG - új könyv jelenik meg a banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.